Rahapelien ikävalvonta takkuaa: Myyjät eivät kysele papereita

Koepelaajat saivat pelata surutta rahapelejä joulukuussa järjestetyn valvontajakson aikana Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla. Vain alle neljältä prosentilta kysyttiin henkilöpapereita.

Kotimaa
Henkilö pelaamassa hedelmäpeliä.
Yle

Rahapelien ikärajavalvonta ei toimi Porin seudulla. Joulukuussa tehdyn ostokokeilun aikana vain alle neljältä prosentilta koepelaajista kysyttiin henkilöpapereita.

Ostokokeet tehtiin joulukuussa 2014 Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla yhteensä 52 pelikohteessa. Yksittäisiä pelikokeita oli 156. Koepelaajat olivat täysi-ikäisiä, mutta nuoren näköisiä. Rahapelien pelaamisen ikäraja on 18 vuotta.

Kokeet järjesti Porin perusturvakeskuksen ehkäisevän päihdetyön Pakka-hanke. Koordinaattori Sari Iivonen pitää tulosta valitettavan huonona.

– Rahapelaaminen näkyy laajalti arkisissa ympäristöissä, eikä sitä mielletä samalla tavalla haitalliseksi ja riippuvuutta aiheuttavaksi kuin vaikkapa alkoholia. Samasta syystä myöskään ympäristö ei aiheuta paineita rahapelien kontrolloinnille, etenkään yksittäisen myyjän kohdalla.