1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nordic Business Forum kasvaa itään ja palaa Jyväskylään – live-lähetyksenä

Jyväskyläläislähtöinen Nordic Business Forum järjestettiin viime vuonna Helsingissä ja nyt kasvu jatkuu. Nimekästä puhujakaartia pääsee kuulemaan entistä suurempi yleisö, kun yritys laajentaa Live Stream -konseptiaan Jyväskylään, Moskovaan ja Pietariin.

Kotimaan uutiset
Al Gore puhujankorokkeella.
Al Gore puhui tänään Nordic Business Forum -tapahtumassa Jyväskylässä.YLE

Nordic Business Forum 2015 laajenee tänä vuonna Live Stream -tapahtumana Jyväskylään, Moskovaan ja Pietariin. Liike-elämän seminaaria ja sen nimekkäitä puhujia pääsee seuraamaan live-lähetyksenä entistä useammalta paikkakunnalta.

– Perinteisen seminaarin katselun lisäksi live streamin kautta voi lähettää kysymyksiä ja verkostoitua muiden osallistujien kanssa. Puheenvuorot ovat katsottavissa kuukauden tilaisuuden jälkeen, kertoo toimitusjohtaja Hans-Peter Siefen.

Nordic Business Forum järjestettiin ensimmäisen kerran Jyväskylässä vuonna 2010. Seminaari on nopeasti noussut valtakunnallisesti merkittäväksi verkostoitumistapahtumaksi, ja sen puhujiksi on onnistuttu vuosien aikana houkuttelemaan muun muassa Al Gore, Arnold Schwarzenegger ja sir Richard Branson.

Itä on suuntana selvä

Toimitusjohtajan mukaan Nordic Business Forum haluaa kasvaa myös jatkossa. Itä on selkeä suunta.

– Viime vuonna homma oli vielä aivan selvä, Venäjä on strategisesti oikea suunta kasvua ajatellen. Seminaari johon saadaan yritysjohtoa Venäjältä on tärkeä ja mielenkiintoinen paikka eurooppalaisille verkostoitumisen kannalta, Siefen sanoo.

– Tokihan ruplan kurssi on nyt hankala, että kun seminaarilipun hinta tänne Helsinkiin Suomeen on nyt [heille] noin tuplahintainen siihen verrattuna mitä se oli vielä joitakin kuukausia sitten. Kuitenkin venäläisiä yritysjohtajia ja yrittäjiä on tällä hetkellä tulossa tilaisuuteen saman verran kuin viime vuonnakin, eli siinä mielessä näyttää positiiviselta.

Nordic Business Forum järjestetään 1.-2.10.2015. Seminaarissa esiintyvät muun muassa USA:n keskuspankin entinen johtaja Ben S. Bernanke ja shakin suurmestari Garry Kasparov.

Hans-Peter Siefeniä haastatteli Petra Thurén.

Lue seuraavaksi