Poliisi varautuu kuninkaan vierailuun lisäämällä valmiutta

Ruotsin kuningasparin vierailu Lappeenrannassa nostaa paikallisen poliisin valmiustasoa. Apuvoimia on kutsuttu Kymenlaaksosta ja Helsingistä. Rajan läheisyys ei aiheuta erikoistoimenpiteitä

kuninkaalliset
Presidentin poliisisaattue Lappeenranta 16.1.2013.

Lappeenrannan poliisi varautuu Ruotsin kuningasparin valtiovierailuun lisäämällä henkilöstöä. Lisäväkeä on saatu Kymenlaaksosta ja Helsingistä.

Venäjän rajan läheisyys ei poliisin mukaan aiheuta erityistä turvallisuusriskiä. Virallinen valtiovierailu tuo poliisille ylimääräisiä töitä turvatoimissa, saattueissa ja liikenteenohjauksessa.

Liikennejärjestelyihin muutoksia

Torstaina maaliskuun 5. päivä kuningasparin vierailu ruuhkauttaa liikennettä Lappeenrannan keskustassaja yliopistolla. Keskustan ja yliopiston alueella on poikkeusjärjestelyitä klo 11 ja 19 välisenä aikana.

Useita liikennevaloja otetaan pois käytöstä ja poliisi ohjaa liikennettä niiden sijaan. Hetkittäin liikenne joudutaan myös pysäyttämään. Poliisitehtävistä valtiovierailun aikana vastaava komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että Skinnarilan kampus voi ruuhkautua puolen päivän aikaan. Keskustassa kuninkaallisten kulkue liikkuu kello 14 ja16 välillä.

Parhaat bongauspaikat?

Parhaita paikkoja kuningasparin bongaamiseen Junna ei osaa kertoa.

– Poliisisaattueet menee aika nopeasta, joten vaikea päätellä missä parhaat paikat, mutta eiköhän keskustan alueella pääse kuningasparia seuraamaan.

Torstai-iltapäivänä seurue kulkee ainakin Valtakatu - Raatimiehenkatu - Raastuvankatu -reittiä, joten näiden katujen varrelle asettuvat saattavat päästä näkemään kuninkaallisia ainakin vilaukselta.

Yliopiston luona puolen päivän aikaan päivystävällä on hyvät mahdollisuudet nähdä Kaarle Kustaa ja Silvia. Iltapäivän puolella kuningaspari ruokailee Raatihuoneella, eli se on myös yksi mahdollinen paikka kuninkaallisten näkemiseen.