Abloy valmistautuu toimitusjohtajan vaihtoon kovassa kilpailutilanteessa

Abloyn toimitusjohtaja vaihtuu kuukauden kuluttua. Nykyinen johtaja Jorma Sirèn jää eläkkeelle 1.4.2015 alkaen, jonka jälkeen toimitusjohtajana aloittaa yhtiön nykyinen talousjohtaja Ilkka Kivisaari. Niin väistyvä kuin uusikin johtaja uskovat lukitusalan tulevaisuuteen alan kovasta kilpailusta huolimatta.

talous
Jorma Sirèn ja Ilkka Kivisaari
Abloyn eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Jorma Sirèn ja toimitusjohtajaksi siirtyvä yhtiön talousjohtaja Ilkka Kivisaari.

Joensuussa pääpaikkaansa pitävä Abloy valmistautuu toimitusjohtajan vaihdokseen. Nykyisen toimitusjohtajan Jorma Sirènin jäädessä eläkkeelle ottaa yhtiön johtamisen haltuun toimitusjohtajaksi valittu talousjohtaja Ilkka Kivisaari.

Väistyvä toimitusjohtaja Jorma Sirèn valittiin yhtiön johtoon 1.1.2009. Vain noin kuukausi ensimmäisestä työpäivästä sattui Joensuun tehtailla vakava tulipalo.

– Tulipalo oli suuri ja tilanne oli silloin vakava, mutta tilanne yhtiössä pidettiin hyvin hallinnassa. Lopputuloksena olikin, että puolitoista vuotta myöhemmin oli jo käytössä uusi pintakäsittelylaitos, muistelee Sirèn.

Toimitusjohtaja Sirèn sanoo Abloyn pärjänneen viime vuodet markkinoilla hyvällä organisaatiolla ja osaavilla ihmisillä. Työtä on tehty varsinkin, jotta pärjättäisiin kansainvälisillä alan markkinoilla. Ulkomaan markkinat ovat tasanneet kotimaan heilahduksia.

Uusi toimitusjohtajakin uskoo yhtiön pärjäävän lukitusmarkkinoilla.

Meidän on pidettävä edelleen huolta siitä, missä me olemme erinomaisia

Ilkka Kivisaari

– Meidän on pidettävä edelleen huolta siitä, missä me olemme erinomaisia. Meillä on maailman johtavaa tuotekehitystä niissä tuoteperheissä, joita Joensuussa kehitetään ja valmistetaan, sanoo Kivisaari.

Kivisaari muistuttaa alan kovasta kilpailusta, sillä teknologia alalla tulee jatkuvasti kehittymään ja koko ajan mennään ohjelmistopohjaisiin ja sähköisiin tuotteisiin.

– Tuotteiden uusiutumisvauhti kiihtyy, joten oma osaaminen on pidettävä ajan tasalla.

Abloyn Joensuun tehtaalla työskentelee noin 750 työntekijää. Kaikkiaan Abloylla on vajaat 900 työntekijää.

Joensuun lisäksi Abloy oy:llä on tehdas Bjorkbodassa, Varsinais-Suomessa.