Ensi kesän DBTL vaarassa? – Turun kaupunki haluaa selvityksen taloussotkuista

Suomen vanhin kaupunkifestivaali DBTL on kulkenut vuosien saatossa monen alhon kautta. Toistaiseksi festivaali on pystytty aina järjestämään.

Tommy Lindgrenin Don Johnson Big Band villitsi DBTL -yleisöä torstaina. Kuva: YLE / Simo Kymäläinen

Turun kaupunki on huolissaan kaupunkifestivaali DBTL:n järjestäjän taloussotkuista. Kaupunki aikoo selvittää, onko festivaalin järjestämiseen taloudellisia edellytyksiä.  

– Meidän pitää selvittää tapahtumanjärjestäjän todellinen taloudellinen tilanne ja sen pohjalta arvioida tilannetta, sanoo Turun yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Sopimus voidaan katkaista

Turun kaupungilla on tavaramerkki DBTL-festivaaliin. DBTL:n järjestämisestä vastaa Pasi Tamminen Happening-yrityksen kautta. DBTL:n järjestämisestä on sopimus vuoteen 2016 saakka.

– Siellä on kuitenkin pykälä, että jos järjestäjä on konkurssissa tai selvitystilassa tai maksukyvytön, niin kaupungilla on silloin oikeus purkaa sopimus, Antti Kirkkola sanoo.

Vaikea tilanne

Turun kaupunki on käynyt keskusteluja DBTL:n taloustilanteesta jo viime syksystä lähtien, kun kävi ilmi, että Tammisen yritysryppäällä on maksuhäiriöitä, ja osaa yrityksistä on haettu konkurssiin.

– Olemme useampaan otteeseen tapahtumatoimijan kanssa käyneet näitä asioita läpi ja toivon, että yrittäjä pystyy ylläpitämään maksuvalmiutta. Toivotaan, että asiat järjestyvät.

Kirkkolan mukaan kaupunki aikoo pyytää lisäselvityksiä ja sen jälkeen arvioida, puretaanko sopimus DBTL:n järjestämisestä.

– Valitettavasti semmoisiinkin ratkaisuihin voidaan tarvittaessa päätyä, Antti Kirkkola sanoo.

Siihen, järjestetäänkö DBTL ensi kesänä, Antti Kirkkola ei osaa varmasti vastata.

– Uskon ja toivon ehdottomasti niin, mutta totta kai kaupungin puolelta arvioimme tilannetta saatuamme selvitykset.

Imagotappio

Yhteysjohtaja Antti Kirkkola pitää DBTL:n talousvaikeuksia Turun kaupungin kannalta äärettömän ikävänä asiana. Kaupungin imago kärsii.

– Totta kai tällainen talousasioiden ympärillä käyty keskustelu tuo omia haittatekijöitä tähän kokonaisuuteen.