Reseptilääkkeetkin saa jo verkosta

Lääkärin määräämät lääkkeet voi ostaa verkosta, jos ne on määrätty sähköisellä reseptillä. Palvelun käyttö on lisääntynyt koko ajan.

Kotimaa
Dosetti ja pilleripaketin kuoria.
Yle

Verkkokauppa on yleistynyt myös apteekkituotteiden ostamisessa. Tarjonta on myös laajentunut, sillä nykyään verkosta voi ostaa myös lääkärin määräämiä reseptilääkkeitä.

- Se vaatii sähköisen reseptin, kertoo farmaseutti Sari Mäkinen Yliopiston Apteekista.

Mäkisen mukaan verkkokaupan asiakaskunta on laajentunut koko ajan. Yhtä selvää profiilia verkkokaupan asiakkaista ei voi tehdä.

Tarkka tunnistautuminen

Reseptilääkkeiden tilaaminen verkossa vaatii erittäin tarkan tunnistusprosessin. Yliopiston Apteekin verkkopalvelussa tunnistaudutaan ensin verkossa ja soitetaan sen jälkeen vielä farmaseutille. Vasta sitten asiakas voi tehdä tilauksen.

- Siinä käydään samalla läpi myös lääkeneuvontaa, farmaseutti Sari Mäkinen kertoo.

Kuljetuksessa on vielä kehitettävää

Yliopiston Apteekki lähettää verkon kautta tilatut reseptilääkkeet joko Lähellä-paketin pakettipisteeseen tai kesällä Postin kautta suoraan kotiin.

Tilanne on hieman mutkikas, sillä talvella Postia ei voi käyttää lääkkeiden kuljettamiseen. Sari Mäkisen mukaan Posti ei pysty takaamaan, että lääkkeet eivät jäädy. Siksi talvella käytetään vain Lähellä - pakettipalvelua.

- Tämän asian kehittämistä pohditaan koko ajan, Mäkinen sanoo.