Pilapiirrosfestivaali peruttu Ranskassa terrori-iskujen pelossa

Useat pilapiirtäjät olivat ottaneet järjestäjiin yhteyttä Pariisin ja Kööpenhaminan terrori-iskujen jälkeen. Tapahtuman järjestävän isäntämuseon verkkosivut oli toistuvasti hakkeroitu Charlie Hebdo -lehden hyökkäyksen jälkeen.

Ulkomaat
Ampumajälkiä ikkunassa.
Ammuskelu tapahtui Kööpenhaminan Österbrossa sijaitsevassa Krudttonden-kulttuuritalossa 14. helmikuuta 2015.STR / EPA

Ranskassa järjestäjät ovat peruneet vuosittain järjestettävän pilapiirrosfestivaalin turvallisuusuhkien vuoksi. Festivaali oli määrä järjestää Caenin kaupungissa huhtikuussa.

Festivaali on päätetty perua mahdollisten uusien terrori-iskujen pelossa Pariisin ja Kööpenhaminan hyökkäysten jälkeen, festivaalijärjestäjät kertoivat.

– Emme aio ottaa minkäänlaisia riskejä pilapiirtäjien, yleisön ja työntekijöidemme turvallisuuden suhteen, tapahtuman isäntämuseon johtaja Stéphane Grimaldi sanoi.

Useat ranskalaiset ja ulkomaalaiset pilapiirtäjät ovat ottaneet järjestäjiin yhteyttä Kööpenhaminan tapahtumien jälkeen, ranskalaislehti Le Monde kertoi torstaina.

Myös isäntämuseon Mémorialin verkkosivut oli hakkeroitu toistuvasti Pariisin iskujen jälkeen.

Tammikuussa ääri-islamistit hyökkäsivät satiirisen ranskalaislehden Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa.

Helmikuussa Kööpenhaminassa Tanskan vankiloissa radikalisoitunut ampuja avasi tulen sananvapaustapahtumassa, jossa oli paikalla profeetta Muhammedin pilapiirroksessa esittänyt ruotsalaistaiteilija Lars Vilks. Hän selvisi iskusta vahingoittumattomana.

Lähteet: AP, AFP