1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keravan lukio digiaikaan: lukiolaisille henkilökohtaiset läppärit

Keravan lukio ja aikuislukio hankkii syksyllä 2015 aloittaville opiskelijoille kannettavat tietokoneet. Kaupunki haluaa tukea opiskelijoiden valmistautumista sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Kuva: Yle

Koulumaailman digitalisoituminen on aiheuttanut huolta siitä, että opiskelijat joutuvat eriarvoiseen asemaan laitteiden suhteen. Kaikilta perheiltä ei välttämättä liikene rahaa lukiolaisten omiin läppäreihin.

Keravalla tämä ongelma on poissa päiväjärjestyksestä, sillä kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaikki syksyllä 2015 aloittavat lukio-opiskelijat saavat omat kannettavat.

Keravan lukio ja aikuislukio tarjoaa tietokoneet opiskelijoille koko lukio-opintojen ajaksi. Opintojen päättyessä tai keskeytyessä opiskelijat palauttavat työasemat koululle.

Opiskelijat sitoutuvat huolehtimaan tietokoneistaan, mutta rikki menneen koneen saa viedä korjattavaksi tai tarvittaessa vaihtaa uuteen.

Päätöksellään Keravan kaupunki haluaa edistää uudenlaista oppimista ja opiskelijoiden valmistautumista tuleviin sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Ensimmäiset tietokoneilla tehtävät ylioppilaskirjoitukset järjestetään syksyllä 2016. Kevääseen 2019 mennessä kaikki ylioppilaskokeen osat suoritetaan sähköisesti.

Kuluvan kevään aikana Keravan lukioissa otetaan käyttöön myös Edison-oppimisalusta, joka korvaa Moodle-oppimisalustan. Samalla opiskelijat saavat käyttöönsä Office 365:n ja sen sisältämät viisi opiskelijoille maksutonta ohjelmalisenssiä.

Kaupunki vastaa laitteiden kustannuksista leasing-vuokrina.