Kulttuurirahaston apurahalla lähdetään Hämeenlinnasta Kainuuseen tutkimaan kalliomaalauksia

Suomen Kulttuurirahasto jakoi tänä vuonna apurahoja kulttuuriin ja tieteeseen yhteensä 23 miljoonaa euroa. Hämeeseen saatiin kahdeksan Kulttuurirahaston apurahaa. Apurahojen turvin tehdään tiedettä ja taidetta.

Kotimaa
Lasimaljakko.
Mikael Juntunen / Yle

Suomen kulttuurirahasto jakoi 23 miljoonaa euroa apurahoja, joista puolet myönnettiin taiteeseen ja puolet tieteeseen. Tänä vuonna tuli ennätysmäärä 9 500 hakemusta, mutta vain 11 prosenttia hakijoista sai apurahan. Hakemusten määrä lisääntyi, mutta saajia oli aiempia vuosia vähemmän.

Hämeenlinnan naisvankilan nukketeatterihankkeelle tukea

Kulttuurirahaston uusi tukimuoto Taidetta hoitolaitoksiin kiinnosti hakijoita, ja Kulttuurirahastoon hakemuksia tulikin yli 400. Apurahoja myönnettiin lopulta 34, yhteissummaltaan yli 660 000 euroa.

Taidetta hoitolaitoksiin apurahansaajien joukossa on myös taideterapeutti, kuvataiteilija Suvi Laine-Karstenin ja nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen Hämeenlinnan naisvankilassa keväällä toteutettava nukketeatterihanke, joka sai 18 000 euroa.

Kulttuurirahastosta 110 000 euroa apurahoja Hämeeseen

Muita apurahojen saajia on taiteenmaisteri Vappu Jalonen, jolle myönnettiin 24 000 euroa tohtorintutkintoon. Myös lasinpuhaltaja Joonas Laakso saa 24 000 euroa taiteelliseen työskentelyyn.

Väitöskirjatyöhön 12 000 euroa apurahaa saavat sekä filosofian maisteri Tuuli Tahko että filosofian maisteri Tanja Paasela.

Filosofian maisteri Marko Toppi saa toimitus- ja tutkimustyöhön 12 000 euroa.

Kuvataiteen maisteri Meri Peura saa niin ikään 12 000 euroa taiteelliseen työskentelyyn ja näyttelyiden järjestämiseen.

Osuuskunta Lasismi saa 10 000 euroa lasinpuhalluksessa tarvittavan kaasujärjestelmän uusimiseen.

Suomen muinaistaideseura ry saa 5 000 euroa Suomussalmen Hossan kalliomaalauksen tutkimiseen.

Apurahat julkistettiin 27. helmikuuta kello 18 Suomen Kulttuurirahaston vuosijuhlassa Finlandia -talon konserttisalissa.