Vaasan vaalipiirissä ehdokasasettelu viimeistä silausta vaille valmis – pienpuolueet miettivät vielä

Ehdokasasettelu kevään eduskuntavaaleihin on kääntymässä loppusuoralle. Ehdokashakemukset on jätettävä viimeistään tiistaina 10.3. kello 16.00. Vaasan vaalipiirissä suurimmat puolueet ovat jo listansa täyttäneet.

vaalit
Kahdeksan puolueen tunnukset
Yle

Suurimmat puolueet eli keskusta, RKP, kokoomus, SDP ja perussuomalaiset ovat saaneet listansa täyteen. Kaikilla on ehdokkaita maksimimäärä eli 16. Kokoomuksella tosin ehdokasasettelu sai vinhoja piirteitä aivan loppumetreillä, kun viimeisistä ehdokkaista käytiin julkisuudessa poliittista peliä. Loppujen lopuksi lista saatiin kokoomuksellakin täyteen.

Vasemmistoliitolla on niin ikään lista täynnä, vaikka menestys eduskuntavaaleissa ei ole ollut järin hyvä. Oma kansanedustaja oli viime vaaleissa tosin lähellä, mutta vaalipiirin viimeinen paikka meni silloin kokoomukselle.

Vihreiden tilannetta puolestaan voi sanoa suorastaan poikkeukselliseksi, sillä pitkästä aikaa kansanedustajaehdokkaita on täysi lista. Kannatus ei ole ollut Vaasan vaalipiirissä huimaa. Viime vaaleissa vain 1,4% äänistä meni vihreille.

Kristillisdemokraateilla on listassa tilaa vielä yhdelle. Tarkoitus on kuitenkin saada lista täyteen ennen kuin määräaika ehdokasasettelulle umpeutuu.

Piraatit ja itsenäisyyspuolue pohtivat vielä

Piraattipuolueella on Vaasan vaalipiirissä ehdokkaita kolme. Puolueesta kerrotaan, että lista voi vielä täydentyä, sillä ehdokkaiksi kiinnostuneita on tullut jonkin verran lisää. Piraattipuolue päättää ehdokkaista ensi viikon aikana.

Itsenäisyyspuolueella on tällä hetkellä kymmenen ehdokasta vaalipiirissä. Itsenäisyyspuoluekin miettii vielä, josko listalle tulisi täydennystä.

Muutos 2011 -puolueella on tällä hetkellä neljä ehdokasta, Suomen kommunistisella puolueella (SKP) kolme, kommunistisella työväenpuolueella (KTP) yksi ja Suomen työväenpuolueella yksi. Puolueet pysynevät näissä ehdokasmäärissä määräaikaan saakka.