Kuopion ilmaisjakelulehtien levikin pienentyminen harmittaa lukijoita ja jakajia

Vuoden alusta lähtien Kuopion 5 000 kotitaloutta ovat jääneet paitsi ilmaisjakelulehtiä Kuopion Kaupunkilehteä ja Viikkosavoa. Sekä lukijat että jakajat ovat olleet harmissaan muutoksesta.

Kuopio
Nainen hakee postin postilaatikosta

Kuopion ilmaisjakelulehtien jakelun supistaminen on poikinut kipakkaa yleisöpalautetta. Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden toimituksissa sekä lehtiä jakavassa Suora Lähetys Oy:ssä vastataan edelleen päivittäin lukijoiden kyselyihin lehden uupumisesta.

– Meillä menee joka päivä noin tunti työaikaa asian selvittämiseen. Harmittaa, sillä olisimme mielellämme jatkaneet entisen alueen jakamista, Suora Lähetys Oy:n aluepäällikkö Jani Lankinen kertoo.

Etenkin lehtien jakajat ovat pahoillaan. Heille on maksettu jaettujen lehtien mukaan ja vähentynyt levikki näkyy suoraan lehdenjakajien kukkaroissa. Aluepäällikkö Jani Lankinen kertoo, että työntekijöille on yritetty löytää korvaavia alueita taajamista.

Tämän vuoden alusta lähtien Kuopiossa on ollut 5 000 kotitaloutta vähemmän, joihin Kuopion kaupunkilehti ja Viikkosavo on jaettu. Lehtiä kustantavasta Savon Media Oy:stä kerrotaan, että kalleimmat jakelualueet jätettiin säästösyistä pois.

– Median murros ja yleinen taloudellinen tilanne johtivat tähän päätökseen. Ilmoituksista saadut tulot ovat vähentyneet jo pidemmän aikaa. En lähde tarkemmin erittelemään, miten suurista summista on kyse, sanoo Savon Media Oy:n aluemyyntipäällikkö Marko Hämäläinen.

Pois jakelusta jäivät Riistaveden, Vehmersalmen ja Karttulan haja-asutusalueet, Hiltulanlahti, Puutossalmi, Kurkimäki, Kortejoki, Vartiala, Räsälä, Litmaniemi, Mustinlahti ja Kaislastenlahti. Lehtien kokonaisjakelu pieneni vuoden alussa noin 7 000 lehdellä, sillä myös telinejakelua karsittiin etenkin taajama-alueilla. Lehtien levikit ovat nyt 55 000 kappaleen kieppeillä.