Turun telakan varapääluottamusmies iloitsee: ”Töitä ja turvattua tulevaisuutta”

230 miljoonan euron tilaus sai Turun telakan varapääluottamusmiehen suun hymyyn. Nykyinen omistaja Meyer Werft on onnistunut kääntämään telakan kurssin myötätuuleen.

talous
Varapääluottamusmies Juha Jormanainen, Meyer Turku.
Varapääluottamusmies Juha Jormanainen.Yle / Paula Koskinen.

Turun telakan varapääluottamusmies Juha Jormanainen oli iloinen kuullessaan tuoreesta tilauksesta.

– Mukavaahan se on kuulla, että saadaan töitä ja turvattua tulevaisuutta. Laivarakennus menee eteenpäin ja voi hyvin Turussa, varapääluottamusmies toteaa.

Viimeisten vuosien aikana Turun telakalta on kantautunut monenmoisia uutisia. Välillä telakka oli lopettamisuhan alla, kun taas tällä hetkellä tulevaisuus näyttää varsin valoisalta.

– Vaikuttaa siltä, että nykyinen omistaja on ihan tosissaan liikkeellä. Hyviähän me olemme tekemään laivoja, joten uskon että teemme niitä täällä vielä vuosia, Jormanainen sanoo.

Pitkään telakka-alalla työskennellyt Jormanainen ei muista, koska viimeksi telakan tilaustilanne näytti niin valoisalta kuin tällä hetkellä. Viime aikoina telakalla ei aivan täyttä työllisyyttä ole ollut, joten nykyiset tilaukset nostavat myös tarvittavien työntekijöiden määrää.

– Toivon, että tämä pistää työnantajan harkitsemaan tarkkaan ensi kesäksi kaavailtuja lomautuksia. Näin saisimme turvattua laivarakentamisen tulevaisuutta. Vielä on turhan aikaista kommentoida, miltä kesä näyttää tämän tuoreen tilauksen myötä. Uuden aluksen tekeminen alkaa todennäköisesti jossain vaiheessa loppukesää, Jormainen kertoo.

Tieto uudesta tilauksesta tavoitti telakan työntekijät perjantaina aamupäivällä. Varapääluottamusmiehen mukaan uutinen ei suuria ilonkiljahduksia aiheuttanut, mutta sai se aikaan hyvän fiiliksen työntekijöiden keskuudessa.

Kimmo Muttilainen