Sotkumunkki maistuisi myös kotona: "Myymme mukaan vain varusmiehille"

Sotilaskotien munkit ovat hyvässä maineessa ja herkkuja käydään maistelemassa kauempaakin. Vierailijat pääsevät munkkien makuun sotilaskodin kahviossa, mutta mukaan niitä myydään vain varusmiehille. He ostavatkin munkkeja oikein urakalla.

Kotimaa
Sotkun munkki valmiina juhlaväen syötäväksi.
Sotkun munkki valmiina juhlaväen syötäväksi.Anne Rahjola / Yle

Neljä leipuria paistaa jopa 1 000 munkkia päivässä Porin Prikaatin sotilaskodissa Säkylässä. Kun varuskunnassa järjestetään suurempia tilaisuuksia, kasvaa munkkien määrä viisinkertaiseksi.

– Silloin varuskunnan alueella on paljon vieraita, jotka haluavat herkutella kahvipöydässä. He ostaisivat munkkeja mielellään myös tuliaisiksi kotiin, mutta me emme voi kilpailla paikallisten yrittäjien kanssa. Siksi munkkeja myydään suurempia määriä vain varusmiehille.

Joissakin varuskunnissa munkkien myyntimäärä on rajoitettu 20 kappaleeseen, mutta Säkylässä varusmiehet saavat ostaa munkkeja niin paljon kuin haluavat.

– Varusmiehet ostavat munkkeja yleensä niin tupiin kuin kotiinkin ja jos ei menekki ihan mahdotonta ole, niin emme me niitä munkkeja laske, Lankinen kertoo.