Hyppää sisältöön

Kokonainen unkarilaiskylä tarjotaan vuokralle – video

Pienen unkarilaiskylän Megyerin pormestari aikoo tarjota koko kylänsä vuokralle kelle tahansa kiinnostuneelle. Tarkoituksena on kerätä rahaa kylän kassaan sekä lisätä kylän mainetta.

Megyerin kylän raja.
Unkarilaiskylä Megyerin pormestari aikoo tarjota koko kylänsä vuokralle kelle tahansa kiinnostuneelle.

Vajaan parinsadan kilometrin päässä Budapestista lounaaseen sijaitsevan Megyerin kylän pormestari Kristof Pajer aikoo tarjota koko kylänsä vuokralle halukkaille.

Tempauksen tarkoituksena on kerätä rahaa kylälle sekä lisätä kylän tunnettavuutta.

Vuokrahinta on noin 700 euroa päivältä ja vuokraaja saa käyttöönsä kaikki kylän talot. Lisäksi pormestari Pajer tarjoaa kaupan päälle vuokraajalle varapormestarin virkaa.

Vuokrahintaan kuuluu kaksi päällystettyä ja kaksi soratietä, bussipysäkki, toimisto, seitsemän vierastaloa ja seitsemän monitoimitaloa, lato, kolme sekalaista rakennusta, kanatarha, kuusi hevosta, kaksi lehmää, kolme lammasta sekä yhteensä neljä hehtaaria peltoa.

Pormestarin mukaan kyläläiset ovat huomanneet, että yksittäisten yrittäjien on vaikea houkutella turisteja itsekseen.

– Päätimme luoda tarjouksen, jonka kautta saa kaiken. Voimme menestyä, kun asiakkailla on useita eri mahdollisuuksia lomansa viettoon. Joten laitoimme kaikki talot, majoitustilat ja muut tilat tarjolle kerralla. Siten esimerkiksi kokouksia järjestävät yritykset, hääsuunnittelijat ja muut vastaavat tahot löytävät meidät helpommin, Pajer sanoi.

Kylä on kaunis, mutta suurimmaksi osaksi autio. Idean vuokrauksesta kehitti kylän paikallishallinto, joka hallinnoi kylän vierastaloja osuuskunnan välityksellä. Yksityiset ihmiset omistavat talot, mutta he ovat kaikki siirtäneet talojen hallinnointioikeudet osuuskunnalle.

Megyer on yksi Unkarin pienimmistä kylistä ja siellä asuu vain 26 asukasta. Kylä on saanut useita maaseudun kehitykseen tarkoitettuja määrärahoja viimeisten vuosien aikana. Niiden tarkoituksena on ollut muuttaa hylättyjä taloja turistien käyttöön.

Vuokraushankkeen on tarkoitus lisätä turismia kylässä, mikä tarkoittaisi huomattavia lisätuloja alueelle. Kylässä on jo aiemmin järjestetty muun muassa rockfestivaaleja.