Nainen suuteli naista, joutui kuulusteluihin Venäjällä

Valokuva suudelmasta levisi internetissä kulovalkean tavoin, sillä sen taka-alalle tallentui Venäjän homopropagandalain arkkitehti Vitali Milonov.

Ulkomaat
Kuvakaappaus Svt:n nettisivuiilta jutusta, joka käsittelee kuvaa. Taustalla poliitikko Vitali Milonov.
Kuvakaappaus Svt:n nettisivuiilta jutusta, joka käsittelee kuvaa. Taustalla poliitikko Vitali Milonov. Svt

Valokuva kahden naisen suudelmasta on ilmeisesti johtanut rikosepäilyihin Venäjän Pietarissa, uutisoivat Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun) ja brittilehti Daily Mail (siirryt toiseen palveluun). Toinen naisista vahvistaa Ruotsin televisiolle joutuneensa kuulusteluihin sen jälkeen, kun suudelmakuva alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

Naiset olivat ottaneet suudelmakuvan helmikuun alussa lentokoneessa. Pääosassa valokuvassa eivät ole suinkaan he itse, vaan samaan kuvaan mahtunut tunnettu poliitikko Vitali Milonov. Hän oli keskeisesti ajamassa niin sanottua homopropagandalakia, joka kieltää homoseksuaalisuutta koskevan tiedon antamisen lapsille.

Milonov on kommentoinut kuvatuksi tulemista sanomalla, että olisi heittänyt naiset koneesta alas, jos olisi huomannut heidän puuhansa.

Toinen naisista kuuluu pietarilaisen homobaarin omistajiin. Kuvaepisodin jälkeen syyttäjänviraston tutkija teki liikkeeseen ratsian. Daily Mailin mukaan ratsiassa tarkastettiin, onko baarissa alaikäisiä asiakkaita tai laittomien huumeiden myyntiä.

SVT:n mukaan homobaaria tutkitaan homopropagandalain rikkomiseen liittyen. Tutkijat syynäävät baarin sosiaalisen median ryhmää, jossa epäillään olevan alaikäisiä jäseniä.

Baarin omistaja kuitenkin yhdistää viranomaisten kiinnostuksen nimenomaan suutelukuvaansa.

Venäjän valtapuoluetta, Yhtenäistä Venäjää edustava Vitali Milonov on erittäin aktiivisena tunnettu poliitikko. Hän tekisi abortit lainvastaisiksi Venäjällä ja kieltäisi Darwinin opit kouluista. Viime vuonna hän kirjelmöi euroviisujen boikotoimiseksi ja kutsui laulutapahtumaa sodomian näytökseksi.