1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuomioja: Muistuttaa Politkovskajasta

Tuomioja vaatii Boris Nemtsovin murhan perusteellista selvittämistä.

Kotimaan uutiset
Erkki Tuomioja.
Erkki Tuomioja.Sergei Chirikov / EPA

Ulkoministeri Erkki Tuomioja toivoo, että Nemtsovin murha tutkitaan tarkkaan. Tuomioja muistuttaa, että oikeusvaltion on pystyttävä suojelemaan myös oppositiojohtajia.

Tuomioja myös vetosi, että kansalaiset eivät luottaisi liikaa erilaisiin surmaa koskeviin teorioihin, joita lietsotaan etenkin sosiaalisessa mediassa.

– Se on joka tapauksessa järkyttävä rikos, joka vaikuttaa hyvin ammattilaiselta palkkamurhalta, mutta mitään muutahan siitä ei tässä vaiheessa pysty sanomaan. Mutta olen pannut merkille, että niin Suomessa kuin Venäjällä sosiaalinen media on täynnä eri suuntiin meneviä villejä spekulaatioita, joka kuvastaa kyllä myös sitä ilmapiiriä, joka Venäjällä vallitsee ja siihen sisältyy aika syvä epäluottamus Venäjän oikeusvaltioon, koska näitä oppositiohahmojen murhia, jotka on jääneet lopulta selvittämättä, on ollut ennenkin, Tuomioja sanoi Ylelle.

Aiemmin lauantaina Tuomioja kommentoi venäläisen oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaa Facebook-sivuillaan näin:

Boris Nemtsovin raaka murha on selvitettävä pohjamutiaan myöten. Se palauttaa mieliin Anna Politkovskajan teloituksen, jossa murhan toimeksiantajaa ei ole vieläkään selvitetty.

Lue seuraavaksi