Separatistit: Kaikki raskaat aseet vedetty rintamalta

Ukrainan sotarintama on ollut kuluneen vuorokauden aikana rauhallinen. Tulitaukosopimuksen täytäntöönpano etenee.

Ulkomaat
Kapinallisten panssareita Debaltseven kadulla 21.helmikuuta.
Kapinallisten panssareita Debaltseven kadulla 21.helmikuuta.Alexander Ermochenko / EPA

Venäjän tukemat Itä-Ukrainan separatistit ilmoittavat vetäneensä kaikki raskaat aseensa pois rintamalinjalta Minskissä solmitun tulitaukosopimuksen mukaisesti.

Asiasta kertoi Donetskin ns. kansantasavallan puolustusministeri Eduard Basurin.

– Donetskin kansantasavalta on saanut päätökseen raskaiden aseiden vetämisen. Tänään olemme siirtäneet pois kuusi Gvozdikaa [panssarihaupitsia] eteläiseltä lohkolta. Vetäytyminen organisoitiin Ety-järjestön valvonnassa, Donetskin uutistoimisto kertoo Basurinin sanoneen.

Ety-järjestö kertoo havainnoineensa aseiden siirtoja, mutta järjestön tiedot ovat puutteelliset, eikä se voi vahvistaa, onko aseiden vetäminen ollut täydellistä.

Ukrainan armeija ilmoitti eilen lauantaina siirtäneensä rintamalta kaikki 100-milliset tykit, mutta suuremmista tykeistä ei ainakaan tuolloin ollut tietoa.

Rintamalla ei ole kuluneen vuorokauden aikana kuollut ukrainalaisia sotilaita, eikä puolenyön jälkeen rintamalla ole ollut tulitusta, armeija kertoi sunnuntaina. Eilen lauantaina kahdeksan sotilasta haavoittui panssarivaunujen ja kranaatinheitinten tulituksessa.

Lähteet: AFP, Tass