Huoli Oulun juomavedestä – ehdoton ei Talvivaaran jätevesien purkuputkelle

Oululaiset kansanedustajat Satu Haapanen (vihr.) ja Martti Korhonen (vas.) vastustavat jyrkästi Talvivaaran purkuputkihanketta. Puhdistettuja jätevesiä haluttaisiin johtaa Kainuussa Nuasjärveen, jota kautta ne valuisivat aina Oulujärven ja Oulujoen kautta Perämereen saakka.

Kotimaa
Yle Oulun Nettistudio 2.3.2015
Yle Nettistudissa Pekka Loukkolan vieraana Satu Haapanen (vihr.) ja Martti Korhonen (vas). 0'30 - eduskuntavaalien ehdokasasettelusta, 1'20 oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murha, 4'30 Talvivaaran purkuputki puhuttaa, 7'20 Talvivaaraan laitetaan valtion rahaa 400-500 miljoonaan euroa, 12'10 Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Euroviisuissa!

Oululaiset kansanedustajat Satu Haapanen (vihr.) ja Martti Korhonen (vas.) vastustavat ankarasti suunniteltua purkuputkea Sotkamon kaivokseen. Puhdistetut jätevedet eivät innosta.

– Ei missään nimessä. Talvivaara on saastuttanut luontoa jo liikaa, kertoo Haapanen.

Talvivaara on saastuttanut luontoa jo liikaa.

Satu Haapanen

– Talvivaara on erittäin monimutkainen kysymys kaiken kaikkiaan. Suunnitellun putken kautta laskettaisiin 7,5 miljoonaan kuutiota vettä kolmen ensimmäisen aikana. 30 tuhatta tonnia sulfiittia. Ei käy, jatkaa Martti Korhonen.

Valtio on laittamassa Talvivaaraan 400-500 miljoonaa euroa. Korhosen mielestä veronmaksajille tämä jo riittää, eikä puhdistettuja jätevesiä tarvitse laskea jokiin.

Kyllä se sen yrityksen tehtävä on, oli se sitten uusi tai kuka tahansa toimintaa jatkaa.

Martti Korhonen

– Kyllä se sen yrityksen tehtävä on, oli se sitten uusi tai kuka tahansa toimintaa jatkaa, hoitaa se prosessi, Korhonen jatkaa.

– Talvivaara tarvitsee nyt kaikki ne osaajat ja tekniikat, joita saatavilla on. Asia täytyy ratkaista kaivoksen alueella, summaa vihreiden Satu Haapanen.