Wau-leiri pistää puntteihin vipinää Rovaniemellä

Koululaisten hiihtoloman piristykseksi järjestetty Wau-leiri liikuttaa lapsia Rovaniemellä tällä viikolla. Korkalovaaran koululla leiriläiset tutustuvat tavanomaisten leikkien lisäksi futsaliin, parkouriin ja kaupunkitaisteluun. Leirillä liikutaan kuusi tuntia päivässä. Se ylittää monen lapsen viikottaisen liikunnnan määrän kerralla.

ilmiöt
leiri
Töppöstä toisen eteen.Miikka Miinala / Yle

Nykyajan lapset liikkuvat useiden tutkimusten mukaan liian vähän. Jotain olisi tehtävä ennen kuin on liian myöhäistä. Wau-leirin ohjaajan Janne Kairalan mukaan juuri tällaiset leirit ovat omiaan kasvattamaan lasten kiinnostusta liikuntaan.

– Kun lapset huomaavat, että liikkuminen on kivaa ja siitä tulee hyvä olo, he alkavat liikkua oma-aloitteiseti. Ennen sitä on tehtävä työtä ja laitettava hihat heilumaan lasten liikuttamiseksi. Kyllä se siitä, Kairala sanoo.

Parinkymmenen iloisen, vilkkaasti liikuvan lasten muodostama lauma todistaa Janne Kairalan sanat todeksi. Kaikilla on kivaa ja meteli on myös sen mukainen.

– Täällä on kivaa. Mie tulin tänne, että olis jotain viihdykettä lomalla. Nyt oltu jo kikaboa, vessanpönttöhippaa ja kivi, paperi, sakset -leikkiä. Aamulla sai kiipeilläkin, enkä tippunut kertaakaan, Ida Bergman kertaa päivän kohokohtia.

Viikon aikana leikitään vielä kaupunkitaistelua, parkouria ja käydään uimassa. Välillä katsellaan vielä elokuviakin. Leiri huipentuu leiriolympialaisiin perjantaina, joissa kisaillaan leikkimielellä kullasta ja kunniasta.

Wau-leirin järjestävät Rovaniemen kaupunki ja Wau-yhdistys. Liikunnallinen leiri kestää viisi päivää, mutta siellä voi olla myös yksittäisiä päiviä. Ammattitaitoiset ohjaajat ovat paikalla klo 8-16 joka päivä.