Hyppää sisältöön

PS4-pelien tekeminen alkaa ensimmäisenä oppilaitoksena Suomessa Kajaanin AMK:ssa

Kajaanin ammattikorkeakoulu on saanut ensimmäisenä Suomessa Play Station 4 -konsolipelien laitteiston, joka mahdollistaa konsolipelien kehittämisen Kajaanissa.

Kuva: Michael Nelson / EPA

Kajaanin ammattikorkeakoulun opettaja Janne Remes kertoo, että Kajaanin ammattikorkeakoulu on ensimmäinen akateeminen koulu Suomessa, joka pääsee kehittämään Play Station 4 -pelejä yhtiön omilla laitteilla.

– Sopimus on tehty, ja laitteet ovat Kajaanissa. Nyt siirrymme mobiilipeleistä isompiin ja näyttävämpiin projekteihin, ja alamme tehdä konsolipelejä. Voimme testata konsolille tehtäviä pelejä oikeilla laitteilla.

Remeksen mukaan Kajaanin ammattikorkeakoulusta on jo tehty muun muassa mobiilipelejä, lapsille opetuspelejä, toimintapelejä ja pc-pelejä.

– Pieni yhteisömme toimii todella tiiviisti yhdessä, tekemisen intoa on paljon ja olemme monialaisia, kun monen alan opiskelijat tekevät yhdessä töitä. Se on työelämälähtöistä ja se on yksi vahvuutemme. Olemme myös saavuttaneet palkintoja alan kansainvälisissä kilpailuissa.

Sopimus on tehty, ja laitteet ovat Kajaanissa.

Janne Remes

Toisen vuoden opiskelijat ovat vastikään toteuttaneet kaupalliseen tarkoitukseen tietokoneille tarkoitetun pc-pelin. Remeksen mukaan kyseessä on vuoropohjainen korttipeli, jossa korteilla valitaan laudalla liikkuville hahmoille erilaisia toimintoja.

Korjaus 3.3.2015 kello 8.00: Tarkennettu otsikkoa artikkelin mukaiseksi: Kajaanin AMK on ensimmäinen oppilaitos, jossa PS4-pelien kehittäminen alkaa.

.
.