Suomen iloisimman yrittäjän titteli Äkäslompoloon

Kahvilayrittäjä Mikko Lipponen Kolarin Äkäslompolosta on voittanut Suomen iloisin yrittäjä -kilpailun. Cafe Bar Roudan yrittäjä sai finaaliäänestyksessä yli 4000 ääntä.

Kotimaa
Kaataminen kuuluu vuoden iloisimman yrittäjän työhön.
Suomen iloisinta yrittäjää Mikko Lipposta haastattelee Jarmo Siivikko. Kuva: Mikko Lipposen kotialbumi

– Tuntuu äärettömän hyvälle. Kaiken kaikkiaan on tosi hyvä fiilis palautteista, joita olen saanut, myös livenä. Suomalaiset kun ovat yleensä nihkeitä antamaan palautetta. Joskus jopa huono palaute on tärkeää ja auttaa yrittäjää kehittämään asioita, Mikko Lipponen toteaa tiedotteessa.

Lipponen on saanut kisan aikana kokea myös sosiaalisen median voiman.

– Some on ihmeellinen maailma. Facebook-seinälle on tullut paljon viestejä ja mahtavaa on se, että tunnen itse 90 prosenttia kirjoittajista. Suurimmasta osasta tiedän, miten he kahvinsa juovat – että laitetaanko rasvatonta maitoa vai sokeria, Lipponen kertoo.

Mikko Lipponen sanoo, että hänen työntekijöidensä hyvinvointi ja kehittymismahdollisuudet ovat tärkeitä.

– Meillä työntekijät voivat käyttää muun muassa paikallista kuntosalia vapaasti. Yritämme myös kouluttaa ja kouluttautua. Yrittäjille ja henkilökunnalle on tärkeää, että myös itse yritystä kehitetään. Ei pidä jäädä vain kierimään tyytyväisenä sen hetkiseen hyvään, vaan mieli ja porukat on pidettävä virkeinä. Moni yritys ja yrittäjä tappaa itsensä, kun hommia tehdään liian kapeakatseisesti, Lipponen tiivistää.

Finalistiviisikkoon kuului Lipposen lisäksi kauppias Seppo Härkönen Karigasniemeltä, käsityöyrittäjä Tiina Kärkäs Imatralta, koruliikettä pyörittävä Sanna Leivonen ja kahvilayrittäjä Heli Alatalo Kittilästä.

Kilpailun järjestäjä vakuutusyhtiö Ilmarinen palkitsee Mikko Lipposen 1 500 euron arvoisella työhyvinvointipalvelulla omalle yritykselleen.

Kilpailuun sai ilmoittaa suomalaisia pienyrittäjiä, jotka työllistävät 1–5 henkilöä. Kilpailu järjestettiin Ilmarisen Facebook-sivulla. Kilpailuun ilmoitettiin yli 400 yrittäjää ja ääniä annettiin yhteensä lähes 33 000. Kilpailu järjestettiin nyt toisen kerran.