Ruotsin kuningaspari Suomessa – voit bongata heidät täältä

Ruotsin kuningaspari vierailee tiistaina ja keskiviikkona muun muassa taidemuseo Ateneumissa ja Espoon yrityskylässä. He päättävät vierailunsa torstaina Lappeenrantaan.

kuninkaalliset
Ruotsin kuningas ja kuningatar.
Ruotsin kuningas ja kuningatar.Anna-Lena Ahlström / kungahuset.se

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia aloittavat kolmipäiväisen valtiovierailunsa Suomessa tiistaina.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ottavat kuningasparin vastaan aamupäivällä Presidentinlinnassa Helsingissä kello 11.

Aamupäivän aikana kuningaspari vierailee myös taidemuseo Ateneumissa.

Myöhemmin iltapäivällä kuningaspari vierailee muun muassa eduskuntatalolla ja Hietaniemen hautausmaalla. Tiistain päättää juhlapäivällinen Presidentinlinnassa.

Keskiviikkona kuningaspari tapaa aamupäivällä start-up-yrittäjiä Ruotsin suurlähetystössä, vierailee Espoon yrityskylässä ja tapaa nuoria järjestövaikuttajia Hanasaaressa. Iltapäivällä kuningatar Silvia ja Jenni Haukio tapaavat nuoria muotoilijoita Design Forumissa ja kuningas Kaarle Kustaa puolestaan vierailee presidentti Niinistön kanssa Santahaminassa.

Torstain kuningaspari viettää Lappeenrannassa. Aamupäivällä he vierailevat ammattikorkeakoulussa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Iltapäivällä he käyvät Lappeenrannan kaupunginteatterissa, linnoituksen ortodoksisessa kirkossa ja UPM:n Kaukaan tehtaalla.