HS: Poliisi haluaa valtuudet lieviin rikoksiin pedofiilien paljastamiseksi

Nykyisin peitepoliisi voi tehdä rajoitetusti lieviä rikkomuksia ja osallistua järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan kuten kuljettaa ihmisiä, esineitä tai aineita.

Kotimaa
Poliisilogo
Miikka Miinala / Yle

Poliisi haluaa nykyistä laajemmat toimivaltuudet nettirikollisuuden torjumiseen, kirjoittaa Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan nykyiset keinot eivät riitä nettipedofiilirinkien paljastamiseen, vaan lainvalvoja tarvitsee oikeudet soluttautua peitetoiminnan avulla verkkorikollisten piireihin.

Voimassa olevan lain mukaan peitepoliisi ei saa tehdä rikosta tai aloitetta rikoksen tekemiseen. Peitepoliisi voi kuitenkin tehdä rajoitetusti lieviä rikkomuksia ja osallistua järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan kuten kuljettaa ihmisiä, esineitä tai aineita.

Helsingin Sanomien haastatteleman poliisiylijohtaja Paateron mielestä poliisi tarvitsisi vastaavia toimintakeinoja myös nettimaailman peitetoimintaan. Hänestä toimivaltuuksien säätämisestä voisi päättää tulevissa hallitusneuvotteluissa.