Ruotsin kuningaspari valtiovierailulla – liikennekatkoksia tiistaina ja keskiviikkona

Ruotsin kuningasparin kolmipäiväinen valtiovierailu aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Helsingin keskustassa. Poliisi opastaa kiertoteille liikennekatkosten aikana.

Kotimaa
Ruotsin kuningaspari Kaarle Kustaa ja Silvia Belgiassa joulukuussa 2014.
Ruotsin kuningaspari Kaarle Kustaa ja Silvia Belgiassa joulukuussa 2014.Julien Warnand / EPA

Ruotsin kuningaspari saapuu kolmipäiväiselle valtiovierailulle Suomeen tiistaina. Kuningasparille järjestetään virallinen vastaanottoseremonia Presidentinlinnan edustalla kello 11, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa vieraat vastaan puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus seurata tilaisuutta Kauppatorilta.

Vastaanottoseremonian aikana liikenne Presidentinlinnan edustalla katkaistaan puolen tunnin ajaksi. Liikenne on poikki Etelärannasta ja Eteläesplanadilta Katajanokan ja Pohjoisrannan suuntaan. Pohjoisesplanadi on suljettu kokonaan muulta liikenteeltä Presidentinlinnan ja Mannerheimintien välillä muutaman minuutin ajan, autosaattueen saapuessa paikan päälle.

Tiistaina kuningaspari vierailee eduskunnassa. Ohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalle. Kuningatar Silvia ja rouva Jenni Haukio vierailevat Ateneumin taidemuseossa.

Vierailunsa aikana kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia tapaavat erityisesti nuoria suomalaisia. Keskiviikkona kuningaspari vierailee muun muassa koululaisten yrityskylässä Espoossa sekä nuorten järjestövaikuttajien seminaarissa Hanasaaressa.

Valtiovierailu päättyy torstaina Lappeenrantaan. Valtiovierailuseurueessa ovat mukana Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja opetusministeri Gustav Fridolin sekä yritysjohtajien valtuuskunta.