1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylöjärveläisen koulun oppilaat siirrettiin muualle uhkauksen vuoksi

Ylöjärvellä sijaitsevan Viljakkalan koulun oppilaiden vanhemmille tiedotettiin maanantai-iltana, että koulurakennus pidetään kiinni tiistaina. Poliisi oli tiistaiaamuna paikalla, kun oppilaat siirrettiin bussilla tilapäistiloihin.

Kuva: Marko Melto / Yle

Sähköpostiuhkaukset ovat sekoittaneet Ylöjärvellä sijaitsevan Viljakkalan koulun tiistaipäivän. Ylöjärven kaupunki päätti, että uhkausten vuoksi oppilaat siirretään opiskelemaan tilapäisiin tiloihin. Viljakkalan koulurakennuksen ovet pidetään suljettuina.

Poliisi oli tiistaiaamuna paikalla, kun oppilaat siirrettiin busseilla muihin tiloihin.

Yle Tampereen toimittaja kertoi päivällä paikan päältä, että koululla oli hiljaista ja ovet olivat kiinni. Koulun lähistöllä oli poliisiauto.

Poliisi pitää uhkauksia kiusantekona ja konkreettista uhkaa erittäin vähäisenä. Poliisi jatkaa uhkausviestien lähettäjän selvittämistä.

Viljakkalan koulun henkilökunta on saanut uhkauksia sähköpostitse jo neljästi kuukauden sisällä. Viesteissä koulua on uhattu muun muassa pommilla ja aseenkäytöllä.

Ylöjärven kaupungin sivistysjohtaja Matti Hursti sanoo, että viestit aiheuttavat huolta ja pelkoa henkilökunnassa sekä vanhemmissa. Hurstin mukaan uhkaukset kuormittavat koko kouluyhteisöä.

– Viime päivinä viestien määrä on käynyt sietämättömäksi, Hursti sanoo.

Viljakkalan koulussa on 1.–9. luokkien oppilaita 300. Koulunkäynnin järjestämistä arvioidaan nyt päivä kerrallaan ja vanhemmille tiedotetaan tilanteesta päivittäin.