1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Naton pääsihteeri Stoltenberg Suomeen - myös Mogherini tulossa

Tapaamisessa keskustellaan muun muassa Suomen ja Naton kumppanuusyhteistyöstä, Ukrainan tilanteesta sekä EU:n ja Naton yhteistyöstä. Myös EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini vierailee Suomessa tällä viikolla.

Kuva: Olivier Hoslet / EPA

Pohjois-Atlantin liitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee Suomessa huomenna ja ylihuomenna pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kutsusta.

Stoltenberg tapaa vierailunsa aikana myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.), puolustusministeri Carl Haglundin (r.) sekä eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman (sd.) ja puolustusvaliokunnan edustajia.

Pääministeri Stubb ja pääsihteeri Stoltenberg keskustelevat tapaamisessaan muun muassa Suomen ja Naton kumppanuusyhteistyöstä, Ukrainan tilanteesta sekä EU:n ja Naton yhteistyöstä.

Torstaina Suomeen saapuu myös EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta.

Ulkoministeri Tuomiojan lisäksi Mogherini tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Alexander Stubbin.

Mogherinin vierailun ohjelmassa on lisäksi tapaamiset eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman, valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.), puolustusministeri Carl Haglundin ja kehitysministeri Sirpa Paateron (sd.) kanssa.

Ohjelmassa tulee olemaan myös kansalaistilaisuus, jonka järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, STETE ja ulkoasiainministeriö. Tilaisuuden aiheena on EU:n rooli rauhan rakentajana sekä konfliktien ja kriisien ratkaisuissa.