Hämeenlinna pioneerina nettitelevisioaikaan

Hämeenlinna on käynnistänyt ensimmäisenä kuntana Suomessa oman nettiTV-kanavan. Kanavaa pilotoidaan Sibeliuksen 150-juhlavuoden viestinnässä ja markkinoinnissa kuluvan vuoden ajan. Sen kaksi ensimmäistä jaksoa on jo nähtävillä you tubessa.

Antti Vihinen
Kaksi miestä istuu pianon ääressä.
Hämeenlinnan nettiTV-kanava

Hämeenlinnan kaupunki kokeilee Suomen ensimmäisenä kuntana oman nettiTV-kanavan hyödyntämistä. Nettikanavaa pilotoidaan Sibeliuksen 150-juhlavuoden viestinnässä ja markkinoinnissa koko tämän vuoden ajan.

Idea oman nettiTV-kanavan käynnistämisestä sai alkunsa viime syksynä, kertoo Hämeenlinnan juhlavuosien projektipäällikkö Antti Vihinen.

– Pohdimme ideaa isolla porukalla, johon kuului muun muassa kaupungin johtoa ja kaupunginhallituksen edustajat. Mietimme sitä, kuinka me voisimme kaupunkina käyttää kanavaa.

Tämä on imagoviestintää parhaimmillaan.

Antti Vihinen

– Päädyimme sitten siihen, että me kokeilemme, ja varsin nopealla aikataululla syntyi sitten oma kanava, Vihinen kertoo.

Vihisen mukaan omalla nettiTV-kanavalla halutaan esitellä katsojille sitä millainen kulttuurikaupunki Hämeenlinna on. Tämä on imagoviestintää parhaimmillaan, Vihinen sanoo.

Asiantuntijat kertovat tarinoita Sibeliuksesta

Hämeenlinnan nettiTV-kanavan nimi on Sibelius150-studio. Kanava antaa mahdollisuuden tallentaa hyviä kertomuksia ja tarinoita Sibeliuksesta ja muun muassa tämän musiikista.

Antti Vihinen sanoo monesti miettineensä sitä, miten saisi talteen Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön johtajan Erkki Korhosen oivallisia tarinoita.

– Ja nyt se on mahdollista, iloitsee Vihinen. Kanavan kaksi ensimmäistä jaksoa on jo julkaistu you tubessa, ja niissä Erkki kertoo Sibeliuksen Finlandia-sävellyksestä.

Hämeenlinnan Sibelius150-studiossa tarinaa eteenpäin kuljettavat Elina Lepola ja Antti Vihinen. Uusia jaksoja julkaistaan noin kolmen viikon välein.

– Uskoisin, että tämän Sibeliuksen juhlavuoden aikana teemme maksimissaan kymmenen jaksoa nettiTV-kanavalle, Vihinen kertoo. Luvassa on yllättäviä ja mielenkiintoisia asiantuntijoita.

Pilotin aikana Hämeenlinnan kaupungin viestinnässä tutkitaan nettiTV:n mahdollisuuksia myös esimerkiksi asukasvaikuttamisen kanavana.

Linkki Sibelius150-studio kanavalle löytyy Hämeenlinnan kaupungin etusivulta osoitteesta www.hameenlinna.fi (siirryt toiseen palveluun).