1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

MM-kisahuumasta piristystä joensuulaisravintoloiden myyntiin

Ampumahiihdon MM-kisojen odotetaan piristävän joensuulaisravintoloiden melko nihkeää aikakautta. Joensuun Teatteriravintola on saanut useampia VIP-varauksia ja catering-keikkoja, ruokalistoja on käännetty usammalle kielelle ja tarjolla on myös ampumahiihtomenu. Ravintola Kielossa odotetaan kolmanneksen kasvua normaalimyyntiin.

urheilu
Joensuun Teatteriravintolan kokki Heimo Sarkkinen ja ravintoloitsia Karina Sälting.JPG
Yle / Tapio Laakkonen

Ravintoloitsija Karina Sälting on vastannut Joensuun Teatteriravintolan toiminnoista puolitoista vuotta. Kuluvan vuoden alku on ollut melko hiljaista, kansa ei tunnu kuluttavan tällä hetkellä. Ampumahiihdon MM-kisat tuovat odotettua säpinää teatteriravintolalle, sanoo Sälting.

– Jo tähän mennessä olemme saaneet useampia VIP-varauksia ravintolaamme. Myös useampia catering-keikkoja, jotka liittyvät ampumahiihtokisoihin, on jäänyt meidän tehtäväksemme.

– Maaliskuu ei ole mikään sesonkikuukausi ravintolatoiminnoissa, joten odotamme kisoista piristystä. Uskomme että myös yksittäisiä kisavieraita eksyy meille.

Jos menee vieläkin pidempään, niin palvelemme toki asiakkaita senkin jälkeen.

Petri Heikkinen

Teatteriravintolassa MM-kisat näkyvät muun muassa ruokalistoilla, joita on käännetty useille kielille. Tarjolla on myös kisamenu, turistien makuhermoihin yritetään tehdä vaikutus muun muassa blineillä ja rukolatäytteisellä broilerinrinnalla.

Kielossa pidemmät aukioloajat

Joensuulaisessa ravintola Kielossa ollaan hieman odottavalla kannalla, mutta kisojen aikana myynnin uskotaan olevan kolmanneksen tavallista suurempaa. Ulkomaiset kisavieraat ovat tehneet joitakin isompia ennakkovarauksia ravintola Kieloon. Kielossa turistien palvelemiseen on varauduttu pidentämällä aukioloaikoja, sanoo ravintoloitsija Petri Heikkinen.

– Euroopassa on totuttu siihen, että syödään illalla ilman kiirettä. Niinpä mekin on pidennetty aukioloaikoja tunnilla. Kun tavallisesti suljemme klo 22.00, niin nyt olemme avoinna klo 23.00 saakka. Jos menee vieläkin pidempään, niin palvelemme toki asiakkaita senkin jälkeen.

Petri Heikkinen on yrittäjänä mukana myös Surakan Baarissa ja osakkaana 60's Palaver -ravintolassa. Hän uskoo, että illalla kisaturistit eivät istu pelkästään hotellihuoneissa, vaan eksyvät illalla joensuulaisiin baareihin. Heikkisen mukaan tammikuu oli ennätyksellisen hiljainen myynniltään, mutta helmikuussa kansaa on käynyt ravintoloissa jo huomattavasti enemmän.

Lue seuraavaksi