1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulussa on kaikessa hiljaisuudessa avattu saamen kielipesä

Oulussa on alkanut tammikuussa saamen kielipesätoiminta. Kyseessä on Suomen kolmas kaupunkiympäristössä toimiva saamen kielen ja kulttuurin kielipesä. Lapsia voi edelleen ilmoittaa mukaan kielipesään.

Kotimaan uutiset
Mánná lohká sámegielat girjji.
Yle Sápmi

Oulussa on kaikessa hiljaisuudessa avattu pohjoissaamen kielipesä. Kyseessä on Suomen kolmas kaupungissa toimiva saamen kielen ja kulttuurin kielipesä.

Kielipesä toimii Mäntylä-Snellmanin päiväkodissa

Oulun pohjoissaamenkielen kielipesä toimii Mäntylä-Snellmanin päiväkodissa eli samassa paikassa kuin Oulun pohjoissaamenkielinen lasten päivähoitoryhmä Rásit, Kukat.

Kielipesässä on jo kolme lasta, kun päivähoidossa on seitsemän lasta.

Lapsia voi edelleen ilmoittaa mukaan kielipesään. Lisätietoja Oulun kielipesätoiminnasta ja hoitopaikan hakemisesta antaa saamelaisen varhaiskasvatuksen henkilökunta puhelinnumerossa 050 597 6713.

Kolmas kaupunkikielipesä

Kielipesä on päiväkodin tyyppinen toimintamuoto, jossa pienille lapsille opetetaan kielikylvyn keinoin saamen kieltä ja saamelaista kulttuuria.

Suomessa toimii ennestään yksi kaupunkikielipesä Helsingissä ja toista ollaan avaamassa Rovaniemelle. Kummatkin elvyttävät uhanalaista pohjoissaamenkieltä.

Toimintaa rahoittaa saamelaiskäräjät.

Lue seuraavaksi