1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lakimuutos saattaa lopettaa bingoamisen Tallinnan-laivoilla

Virossa kesällä voimaan tuleva lakimuutos rajoittaa bingon pelaamisen yhteen kierrokseen viikossa. Tämän vuoksi bingon järjestäminen ei peliyhtiön mukaan ole välttämättä jatkossa enää kannattavaa.

Kuva: Yle

Bingon pelaaminen saattaa loppua Tallinnan-laivoilla. Virossa kesäkuussa voimaan tuleva lakimuutos rajoittaa bingon pelaamisen yhteen kierrokseen viikossa.

Muutos koskee kaikkia Viron lipun alla liikennöiviä laivoja. Ahvenanmaalaisen peliyhtiö Pafin mukaan rajoitus vaikuttaa bingon pelaamiseen ainakin seitsemällä laivalla, esimerkiksi Viking Expressillä ja Tallink Siljan Starilla ja Superstarilla.

Laivatoiminnan johtaja Jukka Nikulan mukaan muutoksella ei ole vaikutuksia Pafin talouteen tai henkilöstöön, mutta yhtiö joutuu arvioimaan onko bingon järjestäminen laivoilla enää jatkossa järkevää.

– Jos teemme jossain vaiheessa päätöksen, että onko enää taloudellisesti kannattavaa pelata ollenkaan vai mitä teemme. Sitä ei ole vielä päätetty.

Pafilla on noin 1 700 peliautomaattia ja 40 pelipöytää 30 eri aluksella.

Myös Suomessa ollaan valmistelemassa rahapelialaa koskevia uudistuksia. Ne liittyvät EU:n neljänteen rahanpesudirektiiviin, joka annetaan kevään aikana.