1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylöjärven sivistysjohtaja: "Kouluun kohdistuneet viestit ovat erittäin uhkaavia"

Viljakkalan kouluun on viimeisten kolmen viikon aikana kohdistunut sähköpostin välityksellä jo lukuisia uhkauksia. Ylöjärven sivistysjohtaja Matti Hursti ihmettelee, miksi uhkausten tekijää tai tekijöitä ei ole vieläkään saatu kiinni.

Kuva: Marko Melto / Yle

Ylöjärven Viljakkalan koulun normaali työ on keskeytynyt lukuisten kouluun kohdistuneiden uhkausten vuoksi. Viljakkalan koulun henkilökunta on saanut uhkauksia sähköpostitse jo neljästi kuukauden sisällä. Viesteissä koulua on uhattu muun muassa pommilla ja aseenkäytöllä.

Ylöjärven sivistysjohtaja Matti Hursti ei kommentoi tarkemmin viestien sisältöä.

– Olen lukenut useita näistä viesteistä ja menemättä yksityiskohtiin, ne ovat sisällöltään erittäin uhkaavia, Hursti toteaa.

Koululaisten opetus on järjestetty tiistaina tilapäistiloissa ja samaan ratkaisuun on päädytty keskiviikon osalta. Hurstin mukaan tällä tavoin saadaan stressaavaa tilannetta edes hieman rauhoitettua.

Hursti kuitenkin ihmettelee, miksei tekijää tai tekijöitä ole vielä saatu kiinni.

– Asiaa on tutkittu kolme viikkoa. Ei voi muuta kuin ihmetellä. Nykytekniikka mahdollistaa sen, että saadaan selville esimerkiksi joidenkin maiden tiedustelupalvelujen salakuuntelevan toisten maiden päämiehiä, mutta tällaisten koulu-uhkausten tekijää taas ei saada kiinni. Tuntuu todella kummalliselta tämä ristiriita, Hursti sanoo.

Hurstin mukaan koulutyön järjestämistä suunnitellaan nyt päivä kerrallaan.

– Koteihin tiedotetaan tilanteesta päivittäin. Keskiviikkona tilanteesta pidetään tiedotustilaisuus vanhemmille ja varmaankin myös poliisin edustaja saadaan paikalle.