1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Aasilla lepakkoluolaan ratsastanut huumeparoni jäi lopulta poliisin satimeen

Meksikon ja Yhdysvaltain viranomaisten jahtaama Servando Gómez Martínez johti Temppeliritarit-huumeliigaa.

Ulkomaat
Meksikon poliisi vartioi Michoacán osavaltiossa sijaitsevaa luolaa, jonne Servando Gómez Martínez, "La Tuta", oli piiloutunut. Kuva on otettu 2. maaliskuuta.
Meksikon poliisi vartioi Michoacán osavaltiossa sijaitsevaa luolaa, jonne Servando Gómez Martínez, "La Tuta", oli piiloutunut. Kuva on otettu 2. maaliskuuta.Alfredo Estrella / AFP / Lehtikuva
"La Tuta"-nimellä tunnettu Servando Gómez Martínez.
"La Tuta"-nimellä tunnettu Servando Gómez Martínez.Agencia Quadratin / AFP / Lehtikuva

Meksikon poliisi on onnistunut pidättämään pitkään jahtaamansa huumeparonin. La Tuta -nimellä tunnetun Servando Gómez Martínezin pakomatka päättyi varhain viime perjantaina Michoacán osavaltion pääkaupungissa Moreliassa.

Gómez Martínez oli kauan onnistunut eksyttämään poliisit jäljiltään majailemalla muun muassa lepakkojen asuttamassa mutaisessa luolassa ja liikkumalla vuoristopoluilla aasilla ratsastaen.

Michoacán osavaltion vuoristoseudut hyvin tunteva 49-vuotias huumerikollinen sai aluksi apua vuoristokylien asukkailta, joille hän jakoi rahaa Robin Hoodin tapaan. Lopulta paikalliset viljelijät kuitenkin kyllästyivät Temppeliritarit-huumeliigaa johtaneeseen Gómez Martíneziin ja ryhtyivät avustamaan poliiseja.

Sekä Meksikon että Yhdysvaltain viranomaiset ovat jahdanneet La Tutaa, joka ennen huumerikollisen uraansa työskenteli opettajana.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi