1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Harmittaa, kun normaalia koulutyötä ei päästä jatkamaan" – uhkailu turhauttaa vanhempia Viljakkalassa

Ylöjärvellä Viljakkalan koulun saamat uhkailuviestit turhauttavat vanhempia. Koulutyö häiriintyy, kun oppilaitos on suljettuna ja koulua käydään muualla. Tilanne myös pelottaa, vaikka vanhemmat luottavat poliisin arvioon, että kyse on ilkivallasta.

Kuva: Marko Melto / Yle

Ylöjärvellä Viljakkalan koulun oppilaiden vanhemmat ovat turhautuneita uhkauksista, jotka sotkevat koulutyötä. Koulu on kiinni tänään keskiviikkona, ja koulua käydään korvaavissa tiloissa.

Koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Sanna Kankarisalo-Kaasalainen kertoo, että uhkailu aiheuttaa hämmennystä.

– Vanhemmat uskovat poliisin arvioon, että kyse on ilkivallasta, mutta tunteet nousevat esiin. Kyllähän tämä pelottavalta tuntuu.

Viljakkalan koulun henkilökunta on saanut uhkauksia sähköpostitse jo neljästi kuukauden sisällä.

– Rupeaa turhauttamaan ja harmittamaan, kun ei päästä normaalia koulutyötä jatkamaan. Kaikkien työrauha häiriintyy: oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan, sanoo Kankarisalo-Kaasalainen.

Poika on ottanut tilanteen rauhallisesti

Sanna Kankarisalo-Kaasalaisen oma poika on ottanut tilanteen rauhallisesti. Poika on tilapäisjärjestelyjen takia pois koulusta.

Vanhemmat uskovat poliisin arvioon, että kyse on ilkivallasta, mutta tunteet nousevat esiin.

Sanna Kankarisalo-Kaasalainen

– Hän on jo isompi koululainen, joten hänen kanssaan asiasta on helppo puhua. Hän ei koe asiaa mitenkään pelottavana. Eilen illalla hän sanoi, että on tästä jotain hyötyäkin, kun tulee vapaapäivä.

Kankarisalo-Kaasalainen kiittelee, että vanhemmat ovat saaneet tilanteesta riittävästi tietoa. Lisää tietoa on mahdollista saada keskiviikkona, kun vanhemmille järjestetään tiedotustilaisuus.

– Poliisin arvion ja mielipiteen haluan kuulla. Jo ensimmäisen uhkausviestin jälkeen kaipasimme tietoa nimenomaan poliisilta. Heiltä tuleva tieto rauhoittaa varmasti monia vanhempia.