Täällä voi bongata kuningasparin torstaina

Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian pääsee näkemään parhaiten Lappeenrannan rautatieasemalla, kun he saapuvat kello 10.45. Seuraava hyvä bongauspaikka on Raatihuone kello 12.15, kun kuningaspari saapuu lounaalle. Raatihuoneella seurueeseen liittyvät myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

raatihuoneet
Lappeenrannan Matkakeskus, Ruotsin kuningasparin vierailu 5.3.2015
Ruotsin kuningaspari saapuu Lappeenrannan rautatieasemalle torstaina kello 10.45.Yle Iida Rauhalammi

Ruotsin kuningasparin ja Suomen presidenttiparin vierailu aiheuttaa liikennejärjestelyjä Lappeenrannassa torstaina. Jotta on varmasti oikeaan aikaan oikeassa paikassa, kannattaa suunnitella kulkemisensa etukäteen, jos haluaa bongata arvovieraat.

Kello 10.45 Lappeenrannan rautatieasema

Lappeenrannan vierailu alkaa rautatieasemalta kello 10.45.

Sen jälkeen kuningaspari siirtyy Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun kampukselle.

Kello 12.15 Raatihuone

Kello 12.15 kuningaspari saapuu Raatihuoneelle, jossa he nauttivat kaupungin tarjoaman lounaan. Paikalle tulevat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Lappeenrannan ortodoksinen kirkko, Linnoitus
Ortodoksinen kirkko kuuluu Ruotsin kuningasparin vierailuohjelmaan Lappeenrannassa.Yle Iida Rauhalammi

Sekä kuningasparin ja presidenttiparin voi nähdä myös heidän poistuessaan Raatihuoneelta.

Kello 14.30 kaupunginteatteri

Kaukaan tehtaat, Lappeenranta, Iida Rauhalammi, Ruotsin kuningasparin vierilu 5.3.2015
Kaukaalta Ruotsin kuningaspari lähtee kotimatkalle ensin kohti Lappeenrannan lentoasemaa ja sitten ilmojen halki kotimaahan. Hyvää matkaa, toivottaa Iida Rauhalammi.Yle Iida Rauhalammi

Arvovieraat siirtyvät lounaan jälkeen Lappeenrannan kaupunginteatterille. Ruotsin suurlähetystö järjestää siellä kello 14.30 alkavan, erityisesti nuorille suunnatun kulttuuritapahtuman.

Kello 15.30 Ortodoksinen kirkko

Vierailijat piipahtavat Linnoituksessa hiljentymässä kulttuuritapahtuman jälkeen. Ortodoksisessa kirkossa järjestetään muun muassa rukoushetki.

Mielenkiintoista on, että myös edellinen monarkkivierailija Lappeenrannassa, Venäjän keisari Aleksanteri III, kävi Lappeenrannan ortodoksisessa kirkossa.

Kello 16.30 UPM Kaukas

Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian vierailu Lappeenrannassa päättyy käyntiin UPM:n tehtailla Kaukaalla. Kaukaalta vieraat lähtevät Lappeenrannan lentoasemalle, josta lentävät kotiin.