1. yle.fi
  2. Uutiset

Ville Matvejeff jatkaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina

Matvejeff on nyt tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen Jyväskylä Sinfonian kanssa. Hän jatkaa ylikapellimestarina ainakin vuoteen 2020 saakka.

kulttuuri
Kapellimestari Ville Matvejeff johtaa Jyväskylä Sinfoniaa.
Ville Matvejeffin johtaman Jyväskylä Sinfonian kaikki viime syksyn konsertit olivat loppuunmyytyjä. Ensimmäinen joulukonsertti myytiin loppuun juhannuksena.Matti Myller / Yle

Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeff jatkaa orkesterin johdossa vuoden 2019 loppuun asti. Hänen nykyinen sopimuksensa on voimassa vuoden 2016 loppuun, ja nyt solmittu jatkosopimus kattaa vuodet 2017-2019.

Sopimuksen mukaisesti Matvejeff johtaa Jyväskylässä vuosittain kahdeksan konserttia sekä mahdolliset levytykset ja kiertueet.

Toivon Jyväskylä Sinfonian monipuolisen ja korkeatasoisen profiilin nousevan entistä laajempaan kansalliseen ja kansainväliseen tietoisuuteen.

Ville Matvejeff

Ville Matvejeff aloitti Jyväskylä Sinfonian johdossa viime vuoden alussa. Hän kertoo, että yhteistyö Jyväskylä Sinfonian kanssa on ollut ensikohtaamisesta saakka erittäin inspiroivaa.

– Muusikkojen ja orkesterin organisaation sataprosenttinen panos ja innostus työhönsä sekä poikkeuksellisen sitoutunut jyväskyläläisyleisö tekevät Jyväskylässä työskentelystä hyvin hedelmällistä.

Matvejeff kertoo olevansa iloinen siitä, että nyt tehty jatkosopimus mahdollistaa taiteellisten suunnitelmien jatkuvuuden pitkällä tähtäimellä.

– Odotankin innolla tulevia vuosia, joiden aikana toivon Jyväskylä Sinfonian monipuolisen ja korkeatasoisen profiilin nousevan entistä laajempaan kansalliseen ja kansainväliseen tietoisuuteen.

Myös Jyväskjylä Sinfonian intendentti Kristiina Itäranta iloitsee Matvejeffin jatkosopimuksesta.

- Työskentely Ville Matvejeffin kanssa on sujunut erinomaisesti, ja orkesteri nauttii yhteistyöstä hänen kanssaan. Olen siis hyvin iloinen, että saamme pitää Villen jatkossakin Jyväskylässä.

Korjattu kaksivuotinen jatkosopimus kolmivuotiseksi.

Lue seuraavaksi