Hyppää sisältöön

Abba saapui silikoninukkeina museoon helikopterilla – video

Abban jäsenistä tehtyjä näköishahmoja valmistettiin yli vuoden ajan. Yhtye osallistui itse aktiivisesti valmistuprosessiin.

ABBA-yhtye kokonaisuudessaan kuin kultaisella 70-luvulla. Yhtyeellä on vaaleat vaatteet tummansinistä taustaa vasten.
Abban jäsenistä tehtyjä näköishahmoja valmistettiin yli vuoden ajan. Nuket saapuivat tiistaina helikopterilla näytille Tukholman Abba-museoon. Videolla näkyy myös osa valmistusprosessia.

Abban jäsenistä on tehty tarkat näköisnuket silikonista. Jäljennökset kuvaavat yhtyeen jäseniä Fridaa, Agnethaa, Björniä ja Bennyä pukeutuneina 1970-luvun lopun lava-asuihin. Nuket saapuivat tiistaina helikopterilla näytille Tukholman Abba-museoon.

Hahmojen valmistaja Göran Lundström työsti nukkeja yli vuoden ajan. Myös Abban jäsenet olivat aktiivisesti mukana hahmojensa valmistusprosessissa. Heistä jokaisesta otettiin tarkat mitat, jotta ulkonäkö vastaisi mahdollisimman hyvin sitä, miltä he aikoinaan näyttivät.

Käsityönä tehdyt hahmot on valmistettu silikonista tarkkojen mittojen mukaan. Jokainen hius on asetettu paikoilleen käsin. Hahmojen kädet on valettu ensin bändin jäsenten omista käsistä ja sen jälkeen mallinnettu.

Nuket ovat saaneet päällensä vaatteet, jotka yhtyeelle suunniteltiin vuoden 1979 lava-asuiksi. Abba-museossa näköishahmojen taustalla on kulissi, joka muistuttaa saman vuoden kiertueen lavastusta.

– On ollut aivan valtavan luovaa ja inspiroivaa, kun on voinut kertoa mielipiteensä kaikista yksityiskohdista hahmojen valmistusprosessin aikana. Ja Göran on ollut tiiminsä kanssa niin kuuliainen, että lopputulos on erittäin onnistunut! Todella hienoa käsityötä! sanoo Frida Lyngstad.

Björn Ulvaeus puolestaan yllätti näköisnuken päällä vaimonsa.

– Vein testipään kotiini. Laitoin se päätyynylleni ja lisäsin muutamia tyynyjä peiton alle. Pyysin sitten vaimoani tulemaan makuuhuoneeseen. Mikä vaikutus! Siinähän oli mies, joka oli maannut hänen vieressään 35 vuotta sitten. Mies, johon hän oli rakastunut!

Abba hajosi vuonna 1982, eikä ole esiintynyt yhdessä sen jälkeen.

Tukholman Abba-museo avattiin toukokuussa 2013. Tähän mennessä museossa on vieraillut yli 600 000 kävijää eri puolilta maailmaa.