Hermes luistelee taistoon Mestis-paikasta – "Liike on lääke"

Kokkolan Hermes aloittaa taistelun Mestis-paikasta keskiviikkona kohtaamalla Nokian Pyryn. Suomi-sarjan voittajalle Mestis-ovi aukeaa, jos lisenssiehdot täyttyvät. Pelillisesti Hermes olisi nousuun valmis, uskoo valmentaja.

urheilu
Kuvassa pelaajia harjoituksissa.
Hermes aloittaa keskiviikkona playoff-pelit Nokian Pyryä vastaan.Hermes

Jääkiekon Suomi-sarjan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Kokkolassa Hermeksen ja Nokian Pyryn kohtaamisella. Välieriin mennään kolmella voitolla, Mestis-paikan avautuminen taas vaatii puolivälierien, välierien ja finaalien voiton.

Hermes ja Pyry kohtasivat joulun alla kahdesti, ja kokkolalaiset veivät molemmat pelit. Karhula luottaa pelillisesti siihen, että harjoittelu ja nuorekas ilme kovalla luistelulla höystettynä kääntävät sarjan nytkin kokkolalaisten voitoksi.

– Liike on lääke.

Suomi-sarjan voittaja nousee Mestikseen, jos se täyttää lisenssiehdot eli muun muassa taloudelliset edellytykset. Myös kaksi muuta Suomi-sarjan joukkuetta voi hakea Mestikseen, jossa ihannetilanteessa on ensi kaudella 12 joukkuetta, mutta mahdollisesti vain 10, sanoo kilpailupäällikkö Pirkka Anttila Suomen Jääkiekkoliitosta.

Hänen mukaansa pyrkimys on, että Suomi-sarjan finaalikaksikko tietäisi jo finaalisarjan alkaessa, täyttävätkö ne lisenssiehdot.

Hermes on valmentajansa Antti Karhulan mukaan valmis Mestikseen, ainakin urheilullisesti. Halli vaatisi pientä remonttia lähinnä pelaajien tarpeisiin.

Noususta pelattaessa peli kovenee

Karhula on tyytyväinen kauteen toistaiseksi. Runkosarjan kolmas sija oli kelpo suoritus, sillä matkan varrella joukkue kärsi esimerkiksi suurista maalivahtiongelmista.

Kolme Hermes-pelaajaa ylitti runkosarjassa 40 tehopisteen rajan. Kokkolan Ville Rajala voitti Suomi-sarjan maalikuninkuuden ja pistepörssin 61 pisteellään. Rajala, Topi Anttila ja Janne Kivilahti ovatkin myös pudotuspelien syömähampaat, sanoo Karhula:

– He ovat varmasti myös merkittyjä miehiä: fyysistä ja varmasti henkistäkin painetta tulee. Siinä pitää vain pannun kestää ja pitää pystyä vielä kantamaankin joukkuetta.

Suomi-sarjassa peli on ollut Karhulan mielestä pääsääntöisesti siistiä ja vauhdikasta. Kun aletaan pelata sarjanoususta, luvassa on kovenevaa peliä, jossa pyritään pääsemään ihon alle kaikin keinoin.

– Kyllä siellä normaalia enemmän tapahtuu.

Kokkolassa Hermeksen pelien yleisömäärät ovat pysyneet 500:n paremmalla puolella. Kokkolalainen yleisö on Karhulan mukaan hyvä ja vaativa:

– Jos peli ei kulje, niin kyllä siellä aina joku senkin ilmoittaa.

Valmentaja muistuttaa, että lajilla ja seuralla on kaupungissa pitkät perinteet. Vaikka sarjataso on ollut matala, on tietty porukka seurannut Hermestä uskollisesti. Lisää saisi silti tulla:

– Ainahan sitä toivoisi, että porukkaa olisi enemmän ja enemmän ja äänekkäämpää.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus