Pop-up Pohjanmaa luottaa Helsingissä laulun ja Strömsön henkeen

Pohjanmaan maakuntaliitto kokoaa yhdessä Helsingin kaupungin kanssa Pohjanmaan parhaat palat elämyspaketiksi, joka herää henkiin Helsingin ytimessä kesäkuussa. Tavoitteena on esitellä yhteisvoimin Vaasan-, Pietarsaaren- ja Suupohjan rannikkoseudun sekä Kyrönmaan mahdollisuuksia ja menestystarinoita.

Jim Björni, Annika Eklund, Jonathan Granbacka, Siru Airistola ja Fredrik Furu juontavat Pop up Pohjanmaan Kuva: Antti Haavisto / Yle

Pohjamaan maakunta esittäytyy tämän vuoden kesäkuussa Helsingissä Pop-up Pohjanmaa -tapahtumassa. Vaikka itse h-hetkeen onkin aikaa vielä kolmisen kuukautta, tapahtui Vaasan torilla tänään keskiviikkona näkyvä ulostulo, kun tapahtuman järjestäjät esittelivät tapahtuman juontajaryhmän.

Juontamassa tapahtumaa kesäkuussa ovat laulajat Fredrik Furu, Siru Airistola ja Annika Eklund sekä Strömsöstä tutut ruutukasvot Jim Björni ja Jonathan Granbacka. Yhteistä Granbackan mukaan viisikolle on ylpeys pohjalaisista juurista. Nikkarointitaidoistaan tunnettu Björni odottaa kesän juontamista innoissaan.

– Kiva, että saa olla rakentamatta mitään, että mä saan vaan juontaa. Tietenkin voin olla back-uppina, jos jotain hajoaa, Björni naurahtaa.

Ne pohjalaiset, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla nähdään varmasti Senaatintorilla

Helsingin kaupungin edustaja, tuottaja Maarit Roschier

Esittelyssä tämän päivän ja tulevaisuuden Pohjanmaa

Pop-up Pohjanmaa -tapahtumassa esiintyvät muun muassa Krista Siegfrids sekä Setä Tamu ja Kuningas Pähkinä. Tapahtuman projektipäällikkö Laila Schaumanin mukaan tapahtuma tulee tarjoamaan vierailijoilleen pohjalaisen elämyksen ja esittelee tämän päivän ja tulevaisuuden Pohjanmaata. Helsingin kaupungin edustajan, tuottaja Maarit Roschierin mukaan helsinkiläiset rakastavat maakuntatapahtumia.

– Suurella osalla helsinkiläisistä on juuret maakunnissa. Ne pohjalaiset, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla nähdään varmasti Senaatintorilla, Roschier kertoo.

Laila Schaumania ei tapahtuman järjestämistä vielä jännitä, vaikka tehtävää ja kiirettä riittää koko kevään ajan.

– Mulla on niin hyvä porukka tekemässä tätä. Pysytään aikataulussa, tori on täynnä hyviä yhteistyökumppaneita, myyjiä, organisaatioita. Ei tässä mitään, nyt laitetaan hösseliksi ja toteutetaan maailman paras tapahtuma, Schauman hymyilee.