Kainuun sanomalehdet kaupattiin paikalliselle kustantajalle

Suomalainen Lehtipaino -yhtiön SLP Kustannus Oy on ostanut Kainuun Sanomat. Kaupat on tehty keskiviikkona. Uusi omistaja hakee hyötyä omistaessaan painon, jakelun ja kustannustoiminnan.

talous
Sanomalehteä pidetään käsissä pystyasennossa.
Hanne Kinnunen / Yle

Maakuntalehti Kainuun Sanomat, paikallislehdet Sotkamo-lehti, Kuhmolainen ja Ylä-Kainuu sekä kaupunkilehti Koti-Kajaani ovat vaihtaneet omistajaa. Alma Median myymiä sanomalehtiä kustantaa nyt Suomalainen Lehtipaino -yhtiön SLP Kustannus Oy.

Lehtien myyntineuvotteluista kerrotiin julkisuuteen helmikuun alussa, ja sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona. Uusi omistaja on tyytyväinen kauppaan.

– Tulevaisuuden suunnittelutyö aloitetaan nyt, kun kaupat on tehty. Katsomme sitä, millaista hyötyä siitä saadaan, kun lehden kustannus, paino ja jakelu on hallussamme. Haemme uutta tapaa esimerkiksi kehittää ja käyttää omistustilannetta hyväksi ilmoitusmyyntiä ja markkinointia ajatellen, kertoo toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila.

Tuoreeltaan omistajanvaihdos ei hänen mukaansa näy lehden lukijoille.

Toki päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä, mutta asioita kerrotaan enemmän Kainuusta käsin.

Tenna Talvi-Pietarila

– Jatkossa lehdessä on enemmän paikallisuutta. Toki päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä, mutta asioita kerrotaan enemmän Kainuusta käsin. Tehtävänä on myös tuoda maailmalta tietoa Kainuuseen, Talvi-Pietarila sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan Kainuun Sanomien verkkosivuja tarkastellaan yhtenä maakuntalehden vahvuutena. Kainuun Sanomien tavoitteena on myös jatkaa useamman yhtiön yhteisessä toimituksellisen sisällön tuotantoyhtiö Lännen Mediassa (siirryt toiseen palveluun).

Kaupattujen lehtien henkilöstöltä on Tenna Talvi-Pietarilan mukaan tullut kauppaneuvottelujen aikaan kohtuupositiivista palautetta.

Lehtikaupoista kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).