Talvileirin suosikiksi kapusi kiipeily

Pohjois-Karjalan Liikunta järjestää lapsille ja nuorille suunnatun talvileirin 21. kerran. Leirin uutuuslaji, kiipeily, on yltänyt suosituimmaksi liikuntamuodoksi. Liikunnallinen leiri toteutetaan Joensuun Rantakylässä 4.- 6.3.

leirintä
Pokalin talvileirille on ilmoittautunut 250 lasta ja nuorta.
Mari Nupponen / Yle

Pohjois-Karjalan Liikunta järjestää 7-15 -vuotialle kolmipäiväisen talvileirin. Leiri on säilyttänyt suosionsa hiihtolomaa viettävien lasten ja nuorten keskuudessa jo vuosien ajan, ja nyt tapahtuma järjestetään 21. kerran. Leirille on ilmoittautunut 250 lasta ja nuorta.

Jääkiekosta kiinnostunut joensuulainen Jaakko Lehikoinen, 10, osallistuu ensimmäistä kertaa Pokalin talvileirille.

– Niillä leireillä missä olen ollut, ei ole tarvinnut nukkua yötä niin kuin täällä. Leirillä selviää onko täällä kivaa ja löytääkö kavereita, toteaa Lehikoinen.

Leirinjohtaja Annu Jantusen mukaan leiriläisiltä ja heidän huoltajiltaan saatu palaute on pääsääntöisesti positiivista.

– Lapset eivät sinänsä anna palautetta, mutta kyllähän sen ilon ja riemun näkee täällä. Toki kehitysehdotuksiakin tulee ja niihin pyritään tarttumaan, kertoo Jantunen.

Leirillä selviää onko täällä kivaa ja löytääkö kavereita.

Jaakko Lehikoinen

Leirin lajivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja aina jääkiekosta ratsastukseen. Leirin uutuuslaji, kiipeily, on ollut kaikista suosituin ilmoittautuneiden lasten ja nuorten keskuudessa.

Talvileirille osallistuminen maksaa 104-224 euroa, lajivalinnasta riippuen.