Hyppää sisältöön

Kuningatar Silvia: Olen oppinut tuntemaan prinssi Carl Philipin morsiamen paremmin

Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät ovat Ruotsin kuningasperheen vuoden kohokohta, vakuuttavat kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle XVI Kustaa valtiovierailulla Suomessa.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia puhuvat tiedotusvälineille Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa.
Kuningaspari astui median eteen valtiovierailunsa toisena päivänä kulttuurikeskus Hanasaaressa.

Kuningaspari astui median eteen valtiovierailunsa toisena päivänä kulttuurikeskus Hanasaaressa. Kysyttäessä vuoden kohokohdista kuningasperheessä, yksi nousi ylitse muiden.

– Odotamme innolla prinssi Carl Philipin häitä 13. kesäkuuta. On ollut hienoa seurata heidän yhteistä onneaan. Olemme oppineet tuntemaan morsianta Sofia Hellqvistiä paremmin, ja olemme hyvin iloisia prinssi Carl Philipin valinnasta, kertoo kuningatar Silvia.

Kuningas muistuttaa lehdistötilaisuudessa kuningatarta siitä, että he ovat saamassa kolmannen lastenlapsensa.

– Prinsessa Madeleine odottaa toista lastaan kesäkuussa. Siitä tulee hieno juhlakausi, sanoo kuningatar Silvia.

Kuningas painotti Suomen ja Ruotsin suhteita

Kaarle Kustaa kertoo, että hän aikoo jatkaa tehtävässään niin kauan kun terveyttä riittää.

– Olen edelleen hyvin motivoitunut palvelemaan Ruotsia. Minusta on hienoa, että prinsessa Victorialle annetaan aikaa valmistautua tulevaan tehtäväänsä.

Kuningas painottaa Suomen ja Ruotsin välisten suhteiden merkitystä, ja kuinka tärkeää on kehittää niitä edelleen, vaikka maittemme välit ovat jo läheiset.

– Minusta syvennetty puolustusyhteistyö Suomen ja Ruotsin välillä on hyvä hanke, josta on hyvä käydä keskustelua. On tärkeää keskustella siitä, miten voimme tukea toisiamme erilaisissa tilanteissa. Suomi ja Ruotsihan ovat useissa tilanteissa tukeneet toisiaan. On hienoa, että voimme keskustella näistä asioista. Toivon, että löydämme mallin, joka sopii molemmille maille, kommentoi Kaarle XVI Kustaa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä.

Ruotsin kuningaspari on kolmipäivisellä valtiovierailulla Suomessa. Valtiovierailu päättyy torstaina Lappeenrannassa.

.
.