Hyppää sisältöön

Sinikeltaista kuningattarelle, sinivalkoista presidentin puolisolle

Kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle ojennettavat kukkakimput toistavat Ruotsin ja Suomen valtiollisten lippujen värejä. Vierailun isännät luottavat paikallisten floristien taitoihin.

Ruotsin kuningatar Silvia saa kukkakimppunsa aamulla rautatieasemalla, rouva Jenni Haukio päivällä Lappeenrannan raatihuoneella. Protokollan mukaan vieraille ojennetaan kukkakimput vain heidän saapuessaan.

– Kuningattaren kimpussa on sinisiä ja keltaisia kukkia, rouva Haukiolle on tilattu sinivalkoinen kimppu, kertoo Lappeenrannan viestintäjohtaja Alina Kujansivu. Kaupunki luottaa kukkatilauksissa täysin hovihankkijaansa Kukkakauppa Nybergiin.

– Väritoiveet esitimme, mutta kukkien valinnassa annoimme ammattilaisille vapaat kädet, kertoo Kujansivu.

Vierailun isännät luottavat paikallisten floristien taitoihin.

Nyberg Oy myös toimittaa asetelmat ja kimput raatihuoneelle, missä kaupunki tarjoaa kuninkaallisille vieraille ja presidenttiparille lounaan. Raatihuoneen kukkaiskoristelu noudattaa niinikään sinikeltavalkoista linjaa vihreällä höystettynä.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kuningaspari ja presidenttipari seurueineen viivähtävät kukkasin koristelluissa tiloissa. Kukka-asetelmat toteuttaa Mirjamin Kukka Ky, ja niihin käytetään muun muassa orkideoita ja pikkugerberoita.

– Kukkien väriksi valitsimme voimakkaan pinkin, joka on yksi yliopiston väreistä. Vihreää on myös paljon; olemmehan Green Campus, kertoo viestintäjohtaja Marjo Loisa.

Yliopiston naapurissa, Saimaan ammattikorkeakoulussa, luotetaan Ruotsin valtiollisiin väreihin siniseen ja keltaiseen.

Kukat UPM:n Kaukaan edustuskerholle on myös tilattu paikallisesta kukkakaupasta.

– Protokollaan perehtynyt henkilö Helsingin pääkonttorista on hoitanut kukka-asiat, kertoo viestintäpäällikkö Antti Ratia.

.
.