Surkea hiihtolomasää suosi lasten sisätapahtumaa

Haaparannan kunta ja Peräpohjolan Opisto järjestivät yhteistyössä kaikenikäisille suunnatun hiihtolomariehan Haaparannan Aspen-hallilla. Keskiviikkona päättynyt tapahtuma houkutteli päivittäin paikalle noin 300 kävijää.

talviloma
Tanssivia ohjaajia ja lapsia Haaparannan Aspen-hallilla.
Jyri Salonen / Yle

Aspen-hallilla järjestettiin monenlaista ohjelmaa erityisesti kouluikäisille lapsille. Hiihtolomaviikon sää ei ole erityisemmin tukenut ulkoliikunnan harrastamista, joten lapset osallistuivat innokkaasti muun muassa sählypeleihin ja ryhmätanssituokioon.

Tanssiin houkuteltiin mukaan myös lasten vanhempia ja monet heistä ottivatkin osaa liikkeisiin maskottihahmojen johdolla. Yhtenä ohjaajana toimi Teräsmiehen tai oikeastaan Teräsnaisen pukuun sonnustautunut Ann-Sofi Vuokila Peräpohjolan Opistolta.

– Tapahtuman järjestelyistä vastaavat liikunnanohjauksen opiskelijat Peräpohjolan Opistolta. Tällaisten liikuntatapahtumien järjestäminen kuuluu heidän opintoihinsa.

Toimintaa kaikenikäisille

Monipuolisen liikuntahallin mahdollisuudet pyrittiin hyödyntämään kaikki ikäryhmät huomioiden.

– Täällä on järjestetty muun muassa mammajumppaa, jossa vauvoja on pidetty sylissä. Myös senioreille on ollut toimintaa, Vuokila kertoo.

Aktiivisimpia kävijöitä ovat kuitenkin olleet eri-ikäiset lapset, jotka säntäilivät innokkaasti lajista toiseen. Hallilla oli päivittäin noin 300 kävijää. Vuokila lupailee vastaavanlaisia tapahtumia myös jatkossa.

– Liikunnanohjauksen peruskurssia on järjestetty Opistolla nyt muutaman vuoden ajan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun opiskelijat järjestivät tällaisen tapahtuman. Tästä on hyvä lähteä kehittämään toimintaa.

_Jyri Salonen _