Star Trek -tähden kuolema innosti fanit "spockaamaan" seteleitä – Kanadan keskuspankki reagoi

Keskuspankin mukaan viiden dollarin setelissä poseeraavan ex-pääministerin muokkaaminen Spockiksi on sopimatonta, muttei laitonta. Seteleihin piirtämistä on harrastettu jo vuosia, mutta ilmiö kiihtyi näyttelijä Leonard Nimoyn kuoltua viime viikolla.

kulttuuri
Spock on saanut naamansa kanadalaisiin seteleihin.
Star Trek -tieteissarjan ystävät ovat jo vuosien ajan muokanneet Kanadan viiden dollarin seteleitä Mr. Spock -rahoiksi.Yle Uutisgrafiikka, lähde: Design Canada:n Twitter-tili

Star Trek -tieteissarjan ystävät ovat jo vuosien ajan muokanneet Kanadan viiden dollarin seteleitä Mr. Spock -rahoiksi. Setelissä poseeraavalle entiselle pääministerille Wilfrid Laurierille on piirretty Spockin kampaus ja suippokorvat.

Kanadan keskuspankki reagoi piirtelyyn sen jälkeen, kun viiden dollarin seteleiden muokkaaminen kiihtyi näyttelijä Leonard Nimoyn kuoltua viime viikolla. Keskuspankin tiedottajan mukaan seteleiden töhriminen ei ole laitonta, mutta sopimatonta se on.

– Sotketut setelit eivät ehkä pysy käytössä pitkään ja kauppiaat eivät ehkä ota niitä vastaan, keskuspankin tiedottaja Josianne Menard sanoi.

Kuvia muokatuista seteleistä on julkaistu muun muassa Kanadan yleisradioyhtiön CBC:n sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: AP