"Kova joukkue on vastassa, mutta niin on meilläkin!" – Historiallinen mitalipeleihin pääsy lähellä Rovaniemellä

Rovaniemeläinen naisten lentopallojoukkue Woman Volley kohtaa illan kotiottelussa Oriveden Ponnistuksen. Jos WoVo voittaa torstai-illan kotipelin, jatkaa se kolmivuotisen liigahistoriansa aikana ensimmäisen kerran mitalipeleihin.

urheilu
Koppi.
WoVon päävalmentaja Teemu MäkikyröTuukka Tervonen / Yle
Lentopalloseura Woman Volleyn pelaajat Heidi Rovanperä ja Johanna Pekkarinen
Heidi Rovanperä ja Johanna Pekkarinen tavoittelevat paikkaa mitalipeleihin. Liisa Haapanen haastattelee. Kuva: Tuukka Tervonen / Yle
Koppi.
WoVon päävalmentaja Teemu MäkikyröTuukka Tervonen / Yle

Luulisi jo toden teolla jännittävän – mutta kun ei.

Ainakaan vielä eivät rovaniemeläisen lentopallojoukkueen WoVon päävalmentajan puntit pahemmin tutise, vaikka joukkue on hyvin lähellä pääsyä historiallisiin mitalipeleihin.

Syy rauhalliseen olemukseen johtuu onnistuneesta harjoittelukaudesta. Päävalmentajan Teemu Mäkikyrön mukaan joukkue on tarkoituksella harjoitellut eri tavalla kuin muut liigajoukkueet alkukaudesta.

– Ollaan harjoiteltu fyysisesti tosi kovaa joulukuuhun saakka. Sen jälkeen on vasta lähdetty viemään lajipuolta enemmän eteenpäin. Se alkaa nyt tuottaa tulosta. Osalla [joukkueista] on ollut peli valmiimpaa kauden alkupuolella. Me emme ollut lähelläkään valmiita lentopallollisesti kauden alussa, Mäkikyrö summaa.

Kaikilla on tähtäin tänne ja meillä on mitali tavoitteena. Siinä vauhdissa ollaan.

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja

Mutta nyt WoVon pelivire näyttäisi asettuneen kohdilleen – vieläpä oikeaan aikaan. WoVo on kaatanut jo kahdesti OrPon puolivälierien aikana.

– Henki on hyvä, kuten se on ollut koko kauden. Kaikilla on tähtäin tänne ja meillä on mitali tavoitteena. Siinä vauhdissa ollaan! Mäkikyrö sanoo.

Mäkikyrön mukaan Oriveden Ponnistus on kova ja kokenut vastus. Torstai-illan pelin voittaminen vaatii joukkueelta sata prosenttia.

– Yhtään ei saa antaa ilmaiseksi. Jos ja kun ollaan valmiita taistelemaan joka ikiseen palloon, silloin ollaan valmiita. Kova joukkue on vastassa, mutta niin on meilläkin! Mäkikyrö toteaa.

Henkinen kantti ja torjuntapeli WoVon vahvuuksina

Torstai-illan peli kamppaillaan Rovaniemellä.

– Olemme pelanneet sekä kotona että vieraissa aika hyvin. Tietenkin kotona on pientä painetta mitä myös pelin tärkeys tuo. Uskon kuitenkin, että olemme kehittyneet henkisesti ja pystymme siitä pääsemään hyvin yli, Mäkikyrö summaa.

Päävalmentajan Mäkikyrön mukaan WoVon torjuntapeli on jopa liigan parasta. Joukkueen heikkoudeksi voi kuitenkin osoittautua ailahtelevaisuus.

– Peli saattaa välillä notkahtaa. Tämä on kuitenkin tasoittunut koko ajan, Mäkikyrö sanoo.

"Ei me lintsata"

Heidi Rovanperällä on ensimmäinen liigakausi WoVon riveissä. Lentopallon pelaamisen ohella Rovanperä opiskelee, kuten kaikki WoVon suomalaispelajaat.

Sairaanhoitajaopintojen ja pelaamisen yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta Rovanperän mukaan koulu on suhtautunut lentopalloon myönteisesti.

Rovanperän mukaan kukaan joukkueen pelaajista ei nyt pudotuspelien aikana ole käynyt koulussa, sillä pelit vievät kaiken keskittymisen.

– Tietysti koululta toivoo ymmärrystä. Ei me tahallaan lintsata koulusta, Rovanperä sanoo.

Yleisöryntäystä odotettavissa Rovaniemellä

Rovaniemeläinen miesten lentopallojoukkue Perungan Pojat jäi ulos mitalipeleistä ensimmäistä kertaa.

WoVon päävalmentaja Mäkikyrö otaksuu, että PerPon tipahtaminen kasvattaa katsojamääriä naisten lentopallopeleissä.

Keskimäärin naisten otteluita on Rovaniemellä ollut seuraamassa noin 400 katsojaa. Mäkikyrö odottaa, että torstai-illan pelissä katsojamäärä jopa tuplaantuu.

Jos WoVo häviää torstai-illan ottelun, puolivälieräkamppailu jatkuu perjantaina Rovaniemellä ja tarvittaessa vielä sunnuntaina Orivedellä.

WoVo - OrPo torstaina 5.3. kello 18.30 Lapin urheiluopistolla