1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sauli Niinistö: Nato tuskin paheksuu Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö uskoo puolustusliitto Naton huomioineen Suomen ja Ruotsin suunnitelmat tiiviimmästä puolustusyhteistyöstä.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja presidentti Sauli Niinistö tutustuivat Puolustusvoimien toimintaan 4. maaliskuuta Santahaminassa. Kuva: Yle

Presidentti Sauli Niinistö ei usko, että Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön syventäminen on ongelma Natolle. Tiiviimpi yhteistyö nousi esille Niinistön ja Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan tustuessa Suomen puolustusvoimien toimintaan Santahaminan kasarmilla Helsingissä.

– Kyllä yhteistyö on varmasti pantu merkille Natossa. Olemme molemmat Ruotsin kanssa niin sanottuja edistyneitä kumppaneita, siis samalla tasolla Naton näkökulmasta nähtynä. Joten aika luontevana saattavat pitää keskinäistä yhteistyötämme.

– Suomen eräs tukipylväistä on kansainvälinen yhteistyö, ja siinä yhteistyö Ruotsin kanssa. Tärkeää on tämän puolustusyhteistyön kehittäminen, sekä tietysti Nato-kumppanuus, EU-yhteistyö ja Nordefco. Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on eräs tärkeä osa turvallisuusajatteluamme, Niinistö sanoi.  

Presidentti halusi painottaa, että puolustusyhteistyöllä ei ole ennalta määrättyä tavoitetta.

– Yhteistyössä edetään askel askelelta, ja tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin.

Myös kuningas Kaarle Kustaan mielestä tiiviimmästä puolustusyhteistyöstä on syytä keskustella. Hän painotti, että työ on vasta alussa, ja siinä edetään vaiheittain.