Irtiotto arjesta ja työttömälle töitä – vuorotteluvapaa ei kuitenkaan enää innosta

Vuorotteluvapaalle kaipaavien määrä on pudonnut, sillä Pohjois-Pohjanmaalla vain vajaa sata työssä käyvää on halunnut irtiottoa arkirutiineista. Viime vuoden kesän kynnyksellä hakijoita oli parisataa. Vapaan tarkoituksena on tukea työssä jaksamista ja tarjota työttömälle mahdollisuus työkokemuksen kartuttamiseen.

Kotimaa
Airo ilmassa.
Seppo Sarkkinen / Yle

Vuorotteluvapaiden suosio laskee. Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen alueella vuorotteluvapaata haki tammikuussa reilusti alle sata työntekijää, joka on noin 40 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

Vuoden 2014 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana vuorotteluvapaata haettiin kymmenisen prosenttia edellisvuotta enemmän. Viime vuonna vilkkain kuukausi oli toukokuu, jolloin noin 200 työntekijää haki TE-keskuksen alueella vuorotteluvapaata.

TE-keskuksen mukaan tiedossa olevien maaliskuussa alkavien vuorottelusopimusten määrä jäänee viime vuotista pienemmäksi.

Palvelussuhde lepotilassa

Työ- ja elinkeinoministeriön internet-sivulla kerrotaan, että vuorotteluvapaan tarkoituksena on edistää työntekijän työssä jaksamista ja tarjota samalla työttömälle työnhakijalle mahdollisuus saada määräaikaisen työn avulla työkokemusta.

Työnantajalle puolestaan avautuu mahdollisuus saada uutta osaamista työyhteisöön. Työnantaja ja työntekijä sopivat yhteisesti työntekijän vuorotteluvapaasta. Työntekijä voi käyttää vapaan haluamallaan tavalla. Vuorotteluvapaan aikana työntekijän palvelussuhde on lepotilassa.

Vuorotteluvapaan vähimmäiskesto on sata ja enimmäiskesto 360 päivää. Vuorotteluvapaan edellytyksenä on, että työhistoriaa on kertynyt 16 vuotta.

Lisäksi ministeriön sivustolla kerrotaan, että vuorotteluvapaan ajaksi on palkattava sijainen. Tähän käy vain henkilö, joka on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 päivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. Sijainen voi olla myös alle 30-vuotias hiljattain ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut tai henkilö, joka vuorotteluvapaan alkaessa on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias. Työtöntä ei tarvitse palkata samoihin tehtäviin, joista vuorottelija on lähtenyt.