Hyppää sisältöön

Singapore tuomitsi saksalaisnuoret raipparangaistukseen graffiteista

Parikymppiset saksalaismiehet tuomittiin kolmeen raipan iskuun ja yhdeksän kuukauden vankeuteen.

Singaporen tuomioistuin on tuominnut kaksi saksalaisnuorta vankeuteen ja raipparangaistukseen ilkivallasta. Miehet tuomittiin yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi molemmille määrättiin kolme raipan iskua.

Tuomioistuimen mukaan miehet murtautuivat paikalliselle junavarikolle marraskuussa 2014. Varikolla he töhrivät junavaunun liki kaksi metriä korkealla ja noin kymmenen metriä leveällä graffitilla.

Miehet ottivat tilanteesta valokuvan, joka syyttäjän mukaan oli yksi todiste teon suunnitelmallisuudesta.

Tuomitut saksalaismiehet ehtivät poistua Singaporesta, mutta heidät palautettiin Malesiasta, josta he yrittivät Australiaan.

Singapore on kuuluisa siisteydestään ja kovista rangaistuksistaan. Singaporen raipparangaistusta on käytetty brittien siirtomaahallinnon ajoista lähtien. Rangaistuksessa tuomittua piiskataan rottinkikepillä. Piiskaaminen jättää usein pysyvät arvet.

Singaporen ilkivaltaa käsittelevä lainsäädäntö tuli tunnetuksi vuonna 1994. Tuolloin amerikkalainen teini tuomittiin piiskattavaksi ilkivallasta. Tuomiota ei muuttanut edes se, että Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton vetosi teinin armahtamiseksi.