Kanadan mysteeritunnelin arvoitus ratkesi – poliisin mukaan kyseessä oli äijäluola

Toronton poliisi sanoo kaivannon tehneiden nuorukaisten halunneen vain kaivaa luolan. Poliisi turvautui kaupunkilaisten apuun selvittäessään kuka kaivoi kymmenmetrisen tunnelin ja asensi sinne valot ja vesipumpun.

Ulkomaat
Tunnelin sisäänkäynti.
Tunnelin sisäänkäynti.Toronton poliisi

Kanadan poliisi on onnistunut selvittämään Torontosta löytyneen maanalaisen kaivannon mysteerin. Viranomaisten mukaan kyse oli kahden parikymppisen miehen itselleen rakentamasta äijäluolasta.

Poliisi pyysi torontolaisten apua arvoituksen ratkaisemisessa sen jälkeen, kun viranomaiset eivät itse keksineet yliopiston kampuksen lähelle kaivetun tunnelin tarkoitusta. Yleisövihjeiden avulla mysteeri sai lopulta ratkaisun.

Tunneli, jonka poliisi on nyt täyttänyt, oli kymmenen metriä pitkä, lähes kaksi metriä korkea ja lähes metrin levyinen. Kaivannon seinät ja katto oli tuettu laudoilla ja tunnelissa oli sähköt ja veden poistava pumppu. Tunnelissa oli myös rukousnauha.

– He vain halusivat kaivaa luolan. He olivat pahoillaan, konstaapeli Victor Kwong sanoo ja uskoo kyseessä olleen pelkkä hauskanpito.

– Yleinen turvallisuus ei ollut vaarassa, Kwong painottaa.

Poliisi on lopettanut asian tutkimisen, mutta luvattoman äijäluolan kaivanutta mieskaksikkoa saattaa odottaa sakko.

Lähteet: AP