EM-kisat vain välietappi – Karri Turunen tähtää olympiapaikkaan

Nurmeslainen pistooliampuja Karri Turunen on jo muutaman vuoden ajan nauttinut menestystä junioritasolla. Viikonloppuna junioritähti osallistuu ilma-aseiden EM-kilpaillujen miesten sarjaan.

urheilu
Ampumaurheilija Karri Turunen.
Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto

20-vuotias nurmeslainen Karri Turunen kilpailee viikonloppuna ilma-aseiden EM-kilpailuissa. Aiemmin poikien sarjassa kansainvälistä ja etenkin kansallista menestystä niittänyt Turunen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa arvokisojen miesten sarjassa. Hän kilpailee ilmapistoolisarjassa, jossa Suomen valmennusjohto arvelee hänen yltävän sijoille 10-25.

– Kymmenes sija olisi jo erinomainen suoritus, Karri on vielä niin nuori ampuja. Karrin pääpaino ei ole EM-kisoissa vaan kesän maailmancupissa, Suomen Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell kertoo.

Maailmancup on tärkeä, sillä hyvillä maailmancupin sijoituksilla Turunen voi ampua itsellensä olympiapaikan Rio de Janeiron vuoden 2016 kesäolympialaisiin.

– Olympiapaikan saavuttaminen on se isoin tavoite tällä hetkellä. Se on kova, mutta realistinen tavoite. Karri on lahjakkain pistoolipuolen suomalaisampuja tällä hetkellä, Lindell sanoo.

Nurmeksesta Montenegroon

Nurmeksen ampumaseuran kasvatti Turunen asuu tällä hetkellä Montenegrossa, jossa hän keskittyy ainoastaan ammunnan harjoitteluun. Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu kuitenkin opiskelupaikan hankkiminen Suomesta.

Karri on lahjakkain pistoolipuolen suomalaisampuja tällä hetkellä.

Per-Ole Lindell

Tulevaisuus onkin syytä taata, sillä pelkällä ammunnalla on vaikea lyödä rahoiksi.

– Kisoissa ei oikeastaan edes jaeta rahapalkintoja. Vanhemmat ovat Karrin suurimmat sponsorit, ampujan isä Matti Turunen naurahtaa.

Hollanin Arnheimissa käytävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa Turunen on Suomen ainoa miesedustaja.